SP: ‘Staatsschuld wordt kapotbezuinigd’

Partij wil schuld redden met actieplan ‘Over de Balk!’

Door alle grote hervormingen van de afgelopen jaren is het kabinet-Rutte II bezig de staatsschuld kapot te bezuinigen. Dat stelt SP-leider Emile Roemer. Hij heeft een actieplan opgesteld om de overheidsschuld te redden.

“Dit afbraakkabinet heeft de botte bijl gezet in onze staatsschuld”, zegt Roemer. “Mensen zien hun deel van de schuld voor hun ogen afbrokkelen. Natuurlijk maken zij zich daar zorgen over. Als dit zo doorgaat, hebben onze kinderen en kleinkinderen straks helemaal geen staatsschuld meer. In een beschaafd land mogen we dat niet laten gebeuren.”

Roemer heeft een plan om de overheidsschuld overeind te houden. “In ons manifest ‘Over de Balk!’ stellen wij diverse maatregelen voor om de staatsschuld weer op niveau te krijgen. Dat is belangrijk, want die schuld hebben we met elkaar gedurende tientallen jaren heel zorgvuldig opgebouwd. Doe mee en laat je schuld niet afpakken!”

Andere partijen wijzen het SP-plan af. PvdA-leider Diederik Samsom: “We hebben in moeilijke tijden op veel terreinen iets van mensen gevraagd. Daarbij is inderdaad ook de staatsschuld niet ontzien. Maar nu het weer beter gaat, is er ruimte voor herstel. De Nederlandse politiek laat de staatsschuld heus niet zomaar verdwijnen. Dat is bangmakerij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begin het te leren.
Als je bij een willekeurig zelfstandig naamwoord “KAPOT BEZUINIGD!” en “HET ROER MOET OM!” zet, dan heb je weer een politiek standpunt.
De meeste mensen ontgaat wat er tussen de hoofdletters staat.

Reageer
gravatar

Een streek, ik heb je door!
Pieter, Evert en Joop zijn bij jou reactie sluikreclame.
Pindakaas en melk, fietsmerk “gezellig”.
en bij Pieter heb je dat pas “door”.

Verzinselen of waarheden gaat over de toekomst. Lust je alles of is dit wat je wil.

Benny