Wikimedia Commons CC: Wouter Engler

Media zagen vertrek Sinterklaas niet aankomen

Sinterklexit schokt Nederland

Door het plotselinge vertrek van Sinterklaas zijn veel Nederlanders vanochtend opgestaan met een kater. Waarom hebben de media de Sinterklexit niet aan zien komen?

Wat bijna niemand voor mogelijk hield, is toch gebeurd: Sinterklaas is weg uit Nederland. Ook Anja Vledder (38) uit Sleen is verrast: “Ik ben vannacht om drie uur gaan slapen. Het ging toen al een beetje de verkeerde kant op, maar ik dacht dat het nog wel goed zou komen. Toen ik vanochtend op mij ntelefoon las dat Sinterklaas vertrokken was, schrok ik me kapot. Ik weet ook niet hoe ik het m’n kinderen moet vertellen.”

Vledder is bang dat het vertrek van Sinterklaas dramatisch uitpakt voor de jongere generaties: “Jongeren zijn nu terecht bang. Liggen er straks nog wel pepernoten in de winkel? Kan ik morgen mijn schoen nog wel zetten?”

Volgens de meeste media was er een kans van meer dan negentig procent dat Sinterklaas in Nederland zou blijven. Mediadeskundige Koest Haverkamp zegt dat de journalistiek heeft zitten slapen: “Sinterklaasverslaggevers leven in een enorme bubble met een eigen werkelijkheid. Ze zitten veel te veel bij Sinterklaas op schoot.”

“Dat hele goedheilig-frame is klakkeloos overgenomen. Je gaat ook geen kritiek leveren op de man van wie je pepernoten en een brandweerauto krijgt. Die journalisten zijn zelf allemaal braaf, maar ze onderschatten hoeveel irritante kutkinderen er in dit land leven. Die hebben schoon genoeg van die man.”

Een aantal televisieprogramma’s heeft al laten weten kritiek op Sinterklaas voortaan serieus te gaan nemen. Bij Pauw zitten vanavond vijf mensen die Kerst gaan vieren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Marc-Marie Huybregts, Hanneke Groenteman, Giel Beelen, Jan Mulder, Twan Huys, Alexander Klöpping, Evi Hanssen, Typhoon, Eric Dijkstra, dit is de Sint Draait Doorrr

gravatar

De speld is zeer goed in het vinden van nieuwswaarde artikelen die anders onder alle stro-man artikelen van de establishment media. Het spreekwoord luidt niet voor niets “zoeken naar de speld in een stro-man”

gravatar

Dat maakt de media e overheid niet maar het volk.
Sylvana heeft het maar over zwarte Piet.
Maar ze heeft niet door dat ze veel lelijker is.

Reageer
gravatar

Hè-hè, is die SLAVENDRIJVER eindelijk het land uit verjaagd!

Voortaan alleen nog toelaten, met een verklaring van slavenvrij gedrag, slavenvrije chocoladeletters, en slavenvrij geproduceerd speelgoed.

Zwarte Pieten willen we dus NIET meer zien.

Reageer
gravatar

Eigenlijk had ik het wel zien aankomen, ik geef hem groot gelijk, hij had waarschijnlijk geen zin meer in dat eeuwige racisme tegen zijn Pieten “heuj, jij mag niet zwart zijn, vieze zwarte Piet dat je bent” krijgen de Pieten tegenwoordig regelmatig naar hun hoofd geslingerd, en Sinterklaas zelf wordt voor slavendrijver uitgemaakt, want als je alleen maar gekleurde mensen in dienst neemt dan zullen het vast wel slaven moeten zijn, athans, als je het linkse racisme mag geloven -_-,

Reageer
gravatar

Als je zag welk een bagger de sint over zich uitgestort kreeg op de Speld, dan snap ik dat hij vertrekt. Alle focus is ook steeds op Sinterklaas. Maar laten we het ook eens over Zwarte Piet hebben. In Amerika zouden ze zoiets als ‘blackface’ zien. Maar dat zwijgt de Speld natuurlijk weer dood.

Reageer
gravatar

Blij dat de sinterklexit waarschijnlijk een eind maakt aan dat klaas-bashen. Maar wij zijn niet amerika, en zwarte piet is geen blackface. Amusement versus folklore. Al heb ik geen bezwaar tegen een ZP met roetvegen. En als we die nu gefaseerd invoeren (elk jaar wat meer)?

gravatar

Haverkamp heeft gelijk. Traditionele Sinterklaasjournalistiek leeft in een eigen werkelijkheid; men is in staat, noch bereid, tot kritische benadering. Men is -onder invloed van pepernoten, boter- en chocoladeletters- te zeer “embedded” geraakt. Ingebed in de Roomse traditie van priesters die zich intensief met kinderen inlaten. CDA-ministers in het volgende VVD-D66-CDA-kabinet zullen niet tegen de publieke opinie durven ingaan uit angst voor electorale onvrede.

Reageer
gravatar

Wij ontvingen vandaag een persbericht van het persbureau van Sint Nicolaas.
Het persbericht luidt als volgt;
Tijdens de reis terug naar Spanje heeft de Sint de strategie voor het jaar 2017 overdacht en deelt mee dat in 2017 Nederland niet aangedaan zal worden tijdens zijn rondreis langs Nederlandstalige streken in de wereld. De reden die de Sint hiervoor opgeeft is de volgende: Ik weiger te komen in een land, waar gediscrimineerd wordt op de huidskleur van mijn Pieten. Zwarte Pieten worden niet meer gewenst, alleen donkerbruine Pieten en blanke Pieten worden door velen nog geaccepteerd. Als Sint Nicolaas wens ik mij niet te vertonen in een land, dat zo openlijk op kleur discrimineert en mijn Zwarte Pieteh niet meer welkom achten. Ik hoop van ganser harte dat het gezonde verstand terugkeert in Nederland en dat er geen onderscheid wordrt gemaakt op huidskleur van mijn naaste assistenten.

Was getekend, Sint Nicolaas

Reageer