Youtube - St3volution

Top 2000 gaat niet door omdat kiesdrempel niet is gehaald

Slechts 19% van stemgerechtigde luisteraars bracht stem uit

Voor voorstanders van de Top 2000 is het een grote teleurstelling: de uitzending gaat dit jaar niet door, omdat de kiesdrempel niet is gehaald. Om de volledige hitlijst uit te zenden had de opkomst dertig procent moeten zijn, maar slechts negentien procent van de stemgerechtigde luisteraars bracht een stem uit.

Vaste luisteraar Sjoerd (43) is teleurgesteld: “Ik had zo graag voor de zeventiende keer bevestigd willen zien dat Bohemian Rhapsody het allerbeste nummer is dat ooit gemaakt is. Nu weet ik het gewoon niet. Nu moeten we maar weer afwachten of de hoge heren in Hilversum het nummer ooit nog gaan draaien. Ik hou mijn hart vast.”

Top 2000-kenner Leo Blokhuis zag deze uitkomst echter al aankomen: “Ik denk dat veel mensen niet zijn gaan stemmen omdat de Top 2000 dit jaar alleen raadgevend was. De uitslag was dus niet bindend, waardoor luisteraars het gevoel hadden dat Kedeng Kedeng toch niet op 1 zou komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is fantastisch nieuws, want het blijkt ook dit jaar weer op een herhaling van zetten uit te draaien. En wat zou het toch prachtig zijn als Sissi met de natte ogen uit Oostenrijk nu ook eens die kiesdrempel niet zal halen, en daarmee op eerste kerstdag uit de programmering geschrapt wordt.

Weg ermee, want veel mensen kijken liever op Zondag 1ste Kerstdag naar de Plechtige Hoogmis om 11:00 uur. Dit jaar met de welbekende voorganger Kapelaen Eurlings, te zien bij de KRO op NPO 1, met herhalingen om 13.00 en 15.30 uur.

Reageer
gravatar

De populisten van Radio 9 Nationaal (kanaaltje 9 FM), hebben al aangekondigd zich niets aan te trekken van de kiesdrempel.
“Een meerderheid van ‘Het Volk’ staat achter ons. Wij gaan die slee trekken met louter Nederlandstalige muziek van de vorige eeuw. Toen was het allemaal nog goed. Nu zien we alleen nog maar buitenlandse nummers in die Top 2000. Dat moet minder, minder en wij gaan dat regelen”, aldus een woordvoerder van het radiostation

Reageer