Prinses Beatrix hoopt dat zoon eens wat vaker staatsbezoek krijgt

'Het is zo'n lieve jongen'

Ze is tevreden, maar hoopt dat het niet bij dit ene staatsbezoek blijft. Prinses Beatrix had er afgelopen week voor gezorgd dat de Belgische koning Filip langskwam bij haar Willem-Alexander. Het baarde haar zorgen dat er sinds Willems inhuldiging pas twee keer eerder staatsbezoek voor hem was. Moeder Beatrix snapt er niets van: “Het is zo’n lieve jongen, waarom ziet niemand dat?”

Kosten nog moeite werden gespaard om er drie leuke dagen van te maken voor de jongens. “Ik heb samen met Paola in allerijl een actief programma samengesteld. Eerst een krans leggen aan de Dam, later nog naar de ruimtevaartorganisatie ESA. ‘s Avonds heb ik pannenkoeken voor ze gebakken die ze zelf mochten beleggen”, vertelt Beatrix trots.

Maar of het genoeg was om andere staatshoofden te verleiden tot een staatsbezoekje aan Nederland? Beatrix staart bezorgd uit het raam. “Weet je, Willem probeert het echt wel. Hij is zelf nota bene al negen keer op staatsbezoek geweest. Hij weet zelf ook wel dat afspreken met andere koningen goed is voor zijn ontwikkeling. Maar ja, het moet wel van twee kanten komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Kosten nog moeite werden gespaard”. Speld toch. Iedereen weet, zelfs de boze witte Nederlander, dat het is: ‘Kosten noch moeite’. Dit verdriet mij zeer.

Taalpuriste

Reageer
gravatar

Geen nood jongens,

In ‘t Keldertje van Delft onttrekken de ware regalen zich uit het zicht van talloze nieuwsgierigen, om zich te buiten te gaan aan alles wat God daarboven verboden heeft.

Gewoon het trapje af, dan linksaf en je kunt blijven slapen bovendien.

gravatar

Misschien is het zinnig ook Erdogan eens uit te nodigen voor een staatsbezoek aan de meest westelijke provincie van zijn Ottomaanse Rijk, met zijn vele dubbel paspoort houdende Islamitische onderdanen. Hij is toch -de facto- al onderkoning en vicepremier van dit belastingparadijsje waar jaarlijks zijn belastingaangifte wordt verzorgd door Robin van Linschoten en Jack de Vries.

Reageer
gravatar

Voordeel: hij wil wel.

Mits het vliegend tapijt voor hem wordt uitgerold, en alle media worden gecensureerd over zijn bezoek, en in het algemeen over hem en zijn angststaat. En oja, alle Gülen-aanhangers dienen te worden uitgeleverd, of alvast hier te worden geëxecuteerd.

En natuurlijk vrij reizen en Europees lidmaatschap.

‘Om de vriendschappelijke banden te bestendigen’.