Flickr: Marcelo Montecino

Vier uur durende donderspeech Castro uit 1965 nieuwe nummer 2 in Top 2000

‘Wij luisteren deze speech nog steeds elk jaar op onze trouwdag’

Het zat er aan te komen: Fidel Castro staat zes keer in de hoogste honderd van de Top 2000 dit jaar. Een speech van Fidel Castro voor de Communistische Partij van Cuba uit 1965 staat zelfs op de tweede plek.

“Dit is het speechje van mij en mijn man. Kort nadat ik mijn man leerde kennen hoorde ik de toespraak voor het eerst. Zoiets blijft je natuurlijk je hele leven bij”, reageert luisteraar Wilma Terneuzen. “We luisteren dit nog steeds iedere keer op onze trouwdag en zwijmelen dan heerlijk weg bij het haardvuur.”

Ook Tinie Hoksbergen heeft warme herinneringen aan de donderpreek. “Castro’s speech was mijn eerste plaat. Ik heb sinds kort kleinkinderen. Dankzij jullie geweldige programma kunnen zij nu ook genieten van verhandelingen over de leidende rol van de marxistisch-leninistische eenheidspartij in de revolutionaire arbeidersstaat. Af en toe hoor je hem wel eens in een winkel, maar dan alleen het leuke stukje van anderhalf uur. Jullie laten hem tenminste van begin tot eind horen.”

De sixties evergreen van de bebaarde Cubaanse revolutionair is op oudejaarsavond ergens tussen acht en twaalf uur ‘s avonds te horen op NPO Radio 2. Na de speech van Fidel Castro zal Bohemian Rhapsody het nieuwe jaar inluiden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ronduit gênant: het is blijkbaar nog steeds komkommertijd op de redactie van De Speld. Fidel is nauwelijks in kannen of kruiken of het post-mortem kritiseren begint al: “Del mortui nil nisi benem” toch?

Reageer