Wikimedia Commons

In warenhuis Tonland kost alles een ton

De place to be voor goedkope villa’s en dure handdoeken

Het was Henry’s droom een no-nonsense warenhuis te beginnen: Tonland, waar alles een ton kost. “Geen gezeik met dingen die 99.999,99 euro kosten”, zegt Henry. “Gewoon, een ton.”

Hartstikke handig, voor als je even snel een marmeren handdoek nodig hebt, of een matige rechtsback. “Maar ook van die snoepkikkertjes in zakken van een miljoen, of voordeelchipsverpakkingen van 100.000 stuks. Hele dure jassen, goedkope villa’s, van die schetsen van Picasso die niet echt mooi zijn, de goodwill van een aardig restaurant, 20.000 legpuzzels – you name it.”

Vaste shopster Gerda (55) is zeer tevreden “Het is precies zo simpel als ze het voorstellen, en het is lekker makkelijk, om de hoek”, zegt de Utrechtse. “Ik kan een paar kilometer verderop naar de Lidl gaan, maar daar kan de prijs voor een doos kiwi’s zo weer anders zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Probleem is dat ik al een tijdje niet meer weet wat een ton euro’s waard is. Dwz een ton was oorspronkelijk 1000kg aan guldenmunten die elk 10 gram wegen. Is dus 100.000 gulden of wel 45.378,02 euro. Een euromunt weegt echter maar 7,5 gram en een euroton is dus 133.333,33 euro. Welke ton is het in Tonland? (Verder heb ik een hekel aan Verdonk.)

Reageer
gravatar

Nou, veel meer dan een derderangs postkamerambtenaar kun je voor een ton niet verwachten. Ik moet het allemaal nog maar zien, dat Tonland. Kan nooit veel zijn voor die prijs.

gravatar

Voor de nieuwe rijken kost een overhemd ook gewoon een ton. Wordt een serieuze concurrent van ‘de PC’.

De naam kan korter.
MEMA? (Miljardairs-Eenheids-Prijs-Maatschappij)

Reageer