Jonge ouders beginnen steeds later aan oprichting politieke partij

'Je moet het wel kunnen combineren met je carrière'

Jonge ouders beginnen op steeds latere leeftijd met het oprichten van een politieke partij. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Vorig jaar werden in Nederland 200.000 nieuwe politieke partijen opgericht. De gemiddelde leeftijd van de oprichters lag op 36 jaar.

Sietske en Foeke Dijkstra uit Kerkrade begonnen pas op hun veertigste aan politieke partijen. Ze zijn heel blij met hun Leefbaar Lokaal Belang Kerkrade (4) en de Nieuwe Partij voor Vrijheid en Politiek (2). Volgens Sietske was het uitstellen van hun partijplannen een bewuste keuze: “We hadden allebei een sterke partijwens, maar onze carrière was voor ons allebei ook heel belangrijk en dat moet je wel kunnen combineren.”

Foeke denkt dat de partijen er niet onder lijden dat hun oprichters wat ouder zijn: “We kunnen ze nu onze volle aandacht geven en dat had tien jaar geleden echt niet gekund. Ze doen het ook fantastisch. Leefbaar Lokaal Belang Kerkrade gaat volgend jaar alweer naar de gemeenteraad en de Nieuwe Partij voor Vrijheid en Politiek is echt een schatje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eens, qua prioritering dient de carrière voor jonge ouders op 1 te staan en voor politiek te gaan. Veertig jaar is vroeg genoeg voor een politieke carrière, de meeste kinderen van deze ouders zitten dan al minstens in groep 5 dus die kun je vrij laten om hun eigen weg in het leven te zoeken.

Reageer
gravatar

Ik meen een parallel te zien met een andere kwestie die jonge ouders veel bezig houdt. Zou de behoefte om een nieuwe partij op te richten ook hormonaal ingegeven zijn?

Reageer
gravatar

stem op mij als minister president en ik zal jullie heel veel er voor teruggeven! De bedoeling is dat wat er ook gebeurt in Nederland, dat je altijd moet kunnen lachen!

Reageer
gravatar

De grote vraag die nu rijst is; is het een dilemma;
Is het een dilemma dat autochtone Nederlanders werden gebrainwasht om te wachten met het baren van kinderen opdat massa-immigratie op verantwoorde wijze kon plaatsvinden…

Reageer