Foto: Charlie Kluin

Student beweert dat het ‘s ochtends donker is

Huisgenoten vinden het een sterk verhaal

De 21-jarige student Marcel Plous beweert dat het ‘s ochtends donker is. Hij doet zijn verhaal aan huisgenoten.

“Ik zweer het je, het was donker,” zegt Marcel tijdens het middagontbijt. “Er was geen zonlicht en de straatlantaarns stonden aan. Het was nacht, maar dan overdag.” De huisgenoten van Marcel wisselen een veelbetekenende blik met elkaar uit. Ze eten brood met knakworsten en curry. Marcel heeft wel vaker van die sterke verhalen.

Tiewen, de huisoudste, schraapt zijn keel. “Kijk Marcel, begrijp me niet verkeerd. Ik zeg niet dat je liegt, maar toen ik deze zomer een keer in de ochtend wakker was om het vliegtuig te halen was het gewoon licht. In theorie zou het kunnen dat je de waarheid spreekt, maar wij kunnen je verhaal op geen enkele manier checken. Kan iemand mij de sweet chilisaus aangeven?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is algemeen bekend dat corpsballen en/of rechtenstudenten na een nacht stevig doorzuipen, op zijn vroegst pas tegen 11.30 uur ontwaken uit hun rituele coma. Tussen 11.30 en 14.00 wordt dan iets gedaan aan -respectievelijk- ochtendstijfjes, plaspauze, koffie- en lunchpauze en wat dies meer zij.Tegen 16.00 uur zit men weer stipt in de kroeg, om in te nemen of aan het dispuut deel te nemen. Ten bewijze daarvan een syllogisme:
– Een échte student kent geen duisternis;
– Marcel getuigt van duisternis
– Kameroudste Tiewen is een echte student.

gravatar

Studenten moeten het nog leren. Enig inzicht in het verloop van een etmaal en het duiden van wijzers op een klok komt pas op latere leeftijd.

gravatar

Natuurlijk hoopte Jop en Mathijs op een significant aantal reacties, maar iedereen vond het beter om zich nog een keer lekker om te draaien.

Hoe dan ook heren, nooit geschoten is altijd mis als het ware, maar wellicht bij een volgende keer de zaak iets beter zien voor te bereiden voorkomt gezichtsverlies.

Reageer
gravatar

Heel vreemd, dit bericht. Ik het helemaal niet beweerd dat het ‘s ochtends donker is. Ik had het over ‘s avonds. Raad, dat de redactie niet bij mijzelf checkt wat ik heb gezegd.

Met vriendelijke groet,
Marcel Plous (21)
student

Reageer
gravatar

Geen patatje Joppie chips bij het ontbijt vandaag?

Overigens kletst Tiewen uit zijn nek, want iedere student weet dat als je in november ‘s-ochtends om half zeven het café wordt uitgegooid, dat het dan hartstikke donker is.

Reageer
gravatar

Het zit in de familie: zijn broer Thijmen, ex-nog-steedsstudent, beweerde ook steevast dat wanneer hij naar bed ging het dag was, want niet donker. Iets met tijddilettantie beweerde hij

Reageer