Sta jij aan de goede kant van de aardrijkskunde?

‘Misschien kunnen we beter gaan liggen bakken in IJsland’

Ga je deze winter naar de zon? Of op wintersport? Denk dan goed na over je bestemming. Meer dan ooit is het van belang om aan de goede kant van de aardrijkskunde te staan.

Henriëtte Aerts (48) vindt het erg moeilijk: “Meestal gaan we lekker een weekje naar de zon in Kaapverdië, maar dit jaar twijfel ik. Als je dan op de kaart ziet waar dat land ligt, ga je toch nadenken of dat allemaal wel deugt. Misschien kunnen we dit jaar beter gaan liggen bakken in IJsland.”

Hoogleraar Bert Bokhoven wijst erop dat er geografische parallellen zijn te trekken met de Tweede Wereldoorlog: “Toen Hitler besloot om Rusland aan te vallen stond hij duidelijk aan de verkeerde kant van de aardrijkskunde. Dat had hij kunnen weten als hij af en toe een atlas had opengeslagen. Ik zou mensen aanraden: maak niet dezelfde fout als Hitler.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, eindelijk weer eens de eminente prof. dr ir Bert Bokhoven hier aan het woord!! Hulde, beste redactie en doe dit veel vaker!! Deze omniexpert (tevens een begenadigd trendlisterner) kan hier in de Speld niet vaak genoeg aan het woord komen. Eindelijk echte deskundigheid en gerechtigheid.

Reageer
gravatar

De situatie is complexer, mijn waarde. Bokhoven is niet een heel gewone malloot, maar enerzijds een projectie van een verzameling karakters, anderzijds een spiegeling van de ziel.