Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Wat doet Sinterklaas de rest van het jaar? Speeches geven bij Goldman Sachs

‘De overheid hoort niet voor Sinterklaas te spelen. Dat is mijn taak’

Lange tijd wist niemand wat de Sint de rest van het jaar doet, maar daar is nu verandering in gekomen: de goedheiligman blijkt zijn zakken te vullen met het geven van speeches voor zakenbanken. Dat blijkt uit een datadump die Wikileaks vandaag online heeft gezet.

Sinterklaas verdient per speech meer dan 250.000 euro. De bisschop van Myra lijkt zich hiermee schuldig te maken aan belangenverstrengeling. Sinterklaasdeskundige Kevin (8): “De Sint heeft zich voor tonnen laten fêteren door dezelfde lui die de financiële crisis hebben veroorzaakt en nu probeert hij ons af te schepen met een handvol pepernoten en een chocoladeletter.”

Ook de inhoud van de speeches is bijzonder pijnlijk. Waar de goedheiligman zich in het openbaar uitspreekt voor eerlijk zullen we alles delen, toont hij zich tegenover zijn geldschieters een voorstander van snoeihard kapitalisme. De Sint begrijpt de ophef niet: “Ook de Kerstman zegt in het openbaar hele andere dingen dan tegen zijn rendieren.”

Het uitlekken van de speeches heeft het toch al gedeukte imago van Sinterklaas geen goed gedaan. De goedheiligman werd vandaag uitgejouwd tijdens een bezoek aan basisschool De Triangel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom is mijn eerdere reactie nu verdwenen?
Ik schreef: Hier klopt niets van. Ik zit heerlijk op mijn lauweren te rusten. na gedane arbeid is het goed rusten, niet waar?

De Sint (de enige, de echte)

Reageer
gravatar

Ja hè-hè, waar denk je dat Sinterklaas anders al die cadeautjes van kan betalen?!

Die gierige ouders komen er gratis van af, en hij moet maar weer leveren! (Wat voor wurgcontract is dat?!)

En nu zijn de arbeidskosten ook al als een raket gestegen, sinds hij niet meer met slavenarbeid mag werken. I.p.v. een bak hondevoer naar zijn zwarte Pieten te smijten moet hij nu loon betalen aan zijn roet-Pieten volgens de CAO.

Het pad van deze eeuwige ondernemer gaat niet over rozen!

Reageer
gravatar

Door de blijvende onduidelijkheid over de fiscale verschillen tussen ZZP’ers oude stijl en nieuwe stijl, de verminderde werkbereid van de nationale vrijwilligers uit het reservoir Uitkeringstrekkenden en de geringe taalvaardigheid van Somalische en Eritrese migranten, moet Sinterklaas zich behelpen met stakend en officieel zwartgemaakt Lufthansa cabinepersoneel. Staatssecretaris K. Wiebus (VVD) overweegt om Bulgaarse toeslagen fraudeurs te laten werken voor hun uitkering.