Beeldbewerking: Casper Steenbergen

In deze VR-experience kun je ervaren hoe het is om in de kinderschoenen te staan

Eindelijk

Het leek altijd een futuristische gedachte, maar het is nu mogelijk om in Virtual Reality te ervaren hoe het is om in de kinderschoenen te staan. Als je met de VR-bril naar je voeten kijkt, zie je een paar Geox-schoenen met klitteband.

De ervaring is nog lang niet optimaal, vertelt programmeur Kenneth Ammerlaan van Infant Industries: “De schoenen zien er niet heel realistisch uit, en je kunt er nog geen interactie mee aangaan. Maar, hoe zeg je dat ook alweer, zo ver is de techniek nog niet. We beginnen pas net.”

De gebruiker van moet volgens Ammerlaan daarom rekening houden met kinderziektes in de VR-experience: “Die hebben we er ook in verwerkt ja. Je kunt nu ook ervaren hoe het is om de mazelen te hebben, of roodvonk. Maar wel opletten, mensen die niet gewend zijn aan Virtual Reality kunnen er goed misselijk van worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nieuwste toevoeging: ‘Naar De Vaccinatie’.

Voel de naald, schreeuw het uit, laat die tranen rollen, vlieg de arts aan met de kreet ‘Je weet niet eens wat er in de Die naald zit DR MENGELE! En nu word ik AUTIST!’

Reageer