ABN Amro boekt negatief personeelsbestand na nieuwe ontslagronde

Nog -284 mensen op de payroll

ABN Amro heeft bij de meest recente ontslagronde per abuis zo veel mensen ontslagen dat het aantal werknemers tot ver onder nul is gedaald. Dat blijkt uit een analyse van Capgemini.

Per 1 januari 2017 zullen bij de bank nog maar -284 mensen werken. Volgens Capgemini levert dat zeker in de eerste maanden flinke uitdagingen op bij het bemannen van de bankkantoren en het uitvoeren van het betalingsverkeer van rekeninghouders.

ABN Amro zelf ziet het negatieve personeelsbestand niet als een direct probleem. “Al die mensen die hier niet werken moeten nu ons salaris betalen, in plaats van andersom. Dat levert veel geld op”, zegt topman Gerrit Zalm. “En in Spanje en Italië staan sommige banken wel tienduizend werknemers rood.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Al het werk wat een bankwerknemer zou ”Verrichten” is allemaal geautomatiseerd. Kantoren zijn er al bijna niet meer want dit gaat allemaal via de computer. GELD IS DIGITAAL EN EEN ILLUSIE

Reageer
gravatar

Ik wil hier wel Kamervragen over (laten) stellen door SP en GL aan Jeroen Dubloen Deysselbloem en Bertje BuZa Koenders. JDD: Wanneer en door wie is ABN voortijdig op de markt gebracht en BBK: is er met Kuwaiti Oliedollars of met Erdogan-Drachmes betaald?

Reageer
gravatar

De VVD heeft n.a.v. dit bericht laten weten ABN Amro zo snel mogelijk op de lijst van cultureel erfgoed te willen plaatsen, teneinde de bank niet voor het nageslacht verloren te laten gaan.

Reageer
gravatar

stel, iemand salaris is 2000 euro, dan is het met -284 mensen dus 568000 euro ontvangen. Nou, dan wil ik graag weer dat ik niet per jaar administratiekosten te betalen voor het hebben van een bankpas

Reageer