Wikimedia Commons CC (Wouter Engler)

Elitaire Sinterklaas heeft geen idee van wat er leeft in de samenleving

‘Gutheiligmensch maakt zich druk over een kwijtgeraakte staf, terwijl mensen vrezen voor hun baan'

Morgen komt hij weer aan in Nederland, met in zijn kielzog traditioneel een flink aantal zorgenkindjes: zijn staf is kwijt, het inpakpapier is op, of de Stoomboot past niet door de sluis. Steeds meer Nederlanders zijn de problemen van de ‘elitaire’ Sinterklaas zat: “Deze man staat zó ontzettend ver af van de samenleving.”

John Vrielinck hoopt dat Sinterklaas dit jaar stilletjes zijn huis voorbij rijdt: “Als mijn bejaarde moeder maar drie keer per dag naar het toilet mag is meneer de Sint nergens te bekennen, maar als zijn rommelpiet een knuffel kwijt is wordt het hele land opgetrommeld om te gaan zoeken. Ik heb schoon genoeg van die elitaire Gutheiligmensch.”

Recent onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau ondersteunt dit groeiende sentiment: in 2016 maakten Nederlanders zich vooral zorgen om respectievelijk de economie, veiligheid en de gezondheidszorg. Zorgen over of een stoomboot wel door de sluis past valt pas op plaats 37 op de lijst terug te vinden.

Menno van der Janssen woont in Maassluis, maar piekert er niet over om de intocht in zijn woonplaats live te bekijken. “Ik kan me toch niet vereenzelvigen met een miljardair die 1736 jaar oud is en het grootste deel van het jaar in zijn ivoren torentje in Spanje woont? Als je één keer per jaar je hoofd laat zien om te vertellen dat we ons braaf moeten gedragen ben je wat mij betreft niet de oplossing, maar onderdeel van het probleem.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weten de Nederlandse oudere en tegenstanders van mijn personeel niet dat ik helemaal geen ZWARTE pieten bij mij hebt. Ze hebben zich nog niet kunnen wassen. Ze zijn door de schoorstenen gekropen en hebben Roet op hun handen en
gezicht. Vreemd dat juist de onderdrukten er wat van zeggen.

Do the Dutch elderly and opponents of my staff know that I do not have any BLACK pieten with me at all. They have not been able to wash themselves yet. They have crawled through the chimneys and have Soot on their hands and face. Strange that the oppressed say something about it.

Een bewerking voorstellen

Google Translate voor bedrijven:Translator ToolkitWebsite Translator

Over Google TranslateCommunityMobiel
Over GooglePrivacy en voorwaardenHelpFeedback verzenden

Een bewerking voorstellen

Google Translate voor bedrijven:Translator ToolkitWebsite Translator

Over Google TranslateCommunityMobiel

Do the Dutch elderly and opponents of my staff know that I do not have any BLACK pieten with me at all. They have not been able to wash themselves yet. They have crawled through the chimneys and have Soot on their hands and face. Strange that the oppressed say something about it.

Een bewerking voorstellen

Google Translate voor bedrijven:Translator ToolkitWebsite Translator

Reageer
gravatar

Als dit voor bij gaat dan kun je beter alles afschaffen. Dus ook geen vuurwerk, geen paashaas, geen krokusvakantie, geen kerstvakantie, of kerstboom, kerstman, willen jullie dat ik nog even door ga.GEEN KONINGSDAG.

Reageer
gravatar

Slaven bestaan niet zonder slavendrijver.

Tijd om die KKK-racist met puntmuts eens in het beklaagdenbankje te zetten.

Leve de ZZP-roet-Piet!
Helemaal van deze tijd.

gravatar

De schrijvers van dit stukje en alle tegenstanders van een onschuldig kinderfeest moesten hun tijd maar eens gaan besteden aan het helpen van hulpbehoeftige mensen. In plaats van hun eigen verantwoordelijkheid hiervoor door te schuiven op Sinterklaas en zijn Pieten… die geldt ook voor de sneue mensen die zich in dit krantenbericht kunnen vinden.

Reageer
gravatar

Lieve kindertjes,

Jullie zien hier het belangrijkste punt over het hoofd: “elitaire Pieter”.
Zijn gedrag de afgelopen jaren met het veranderen van make up, uitgebreide zonne bank sessies en ongegeneerd snoep met E-nummers uitdelen is echt niet meer van deze tijd!
Mijn beste Pieters, jullie zijn er niet mee bezig!

Hoogachtend,

(Kloon) Prof. B. de Bouwer

Reageer
gravatar

Niet alle Pieten zijn domme, zwarte knechten. Zo zijn er ook Pieten die op een infantiele manier en met een bespottelijke Friese tongval het weerbericht presenteren. Het onderscheid is subtiel maar relevant.

Daarom pleit ik ervoor om behalve Zwarte Pieten, ook Zwarte Henkies, Zwarte Kezen en Zwarte Diederik-Jans te introduceren.

Reageer
gravatar

Ook die discussies over de Zwartepieten discussie heb ik helemaal gehad. Of heeft u daar een andere mening over ?

gravatar

Rakel die zwartepietendiscussiediscussie nu niet weer op. Ik zou graag eens een discussie voeren over het afschaffen daarvan.

gravatar

Amerikaanse politiekorpsen werken keihard aan het elimineren van zwarte (Afro-Amerikaanse) burgers. En in de politiek is er een brede voorkeur voor WASP’s (White Anglo-Saxon Protestants) Geeft dat antwoord op uw vraag?

gravatar

De Sint komt met zijn gevolg per jumbojet naar Nederland, dus waarom hem en de pieten ouderwets in een boot laten aankomen en niet met helicopters ?

Reageer
gravatar

Zo is het Benny! En wat te denken van die kale aap die zich bij de NPO onbeschaamd als zijnde ‘Benny van Gisteren’ alsmaar onze naam loopt te plagiëren, en dus deze en passant voor de gelegenheid maar even gekaapt heeft?

Daar mag Frits ons wel eens voor gaan betalen, want anders schoppen we ‘m ongeremd en met een fikse trap terug de keuken in!