Bron: YT RTL Nieuws

‘Astrid Holleeder teert alleen maar op het succes van haar broer’

Recensenten plaatsen kanttekening bij succesvol debuut

De debuutroman van schrijfster Astrid Holleeder is een doorslaand succes. Binnen een uur was de eerste druk van ‘Judas’ vrijwel helemaal uitverkocht. Recensenten plaatsen daar echter een kanttekening bij: Holleeder zou wel erg nadrukkelijk teren op het succes van haar broer Willem.

“Als Willem niet zo bekend was, zou dit boek nooit zo populair zijn geworden, dat durf ik wel te beweren”, zegt Arjan Peters van de Volkskrant. “Astrid mag haar broer wel dankbaar zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou ja, zij kan er toch ook niks aan doen dat ze dezelfde naam heeft als haar bekende broer. We moeten het boek gewoon op zijn merites beoordelen. Dat zou die Peters ook wel mogen weten.

Reageer
gravatar

Intussen is de inschrijving geopend voor de zeer lucratieve verdediging van Willem Holleeder na de geruchtmakende liquidatie van zijn resterende familie. De huidige generatie meester-Moszkowiczen is collectief overgestapt op
lucratievere belastingontduikende Panama- en offshore constructies, na hun definitieve verwijdering uit het register en doet dus niet mee. Maar tout strafpleitend Nederland is inmiddels al aangeschoven voor informele gesprekjes met Willem op zijn buitenverblijf. Willem -op zijn beurt- is al in ZZP-overleg met zijn Joegoslavische en Albanese fans over een geschikte datum wanneer de klus moet zijn opgeleverd. Zie zijn reactie hierboven.

gravatar

Denk dat het een een-tweetje is geweest. Samen werken ze nu al hard aan Judas de Musical. En ik heb iemand met zijn mobieltje de bladzijden zien filmen, dus Judas de Film zal ook binnenkort te Tuben zijn

Reageer