Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Sybrand Buma geeft ‘hoogst griezelig’ Halloweenfeest

‘U zult menigmaal schrikken’

Sybrand van Haersma Buma verheugt zich er al maanden op: het Halloweenfeestje bij hem thuis. De CDA-leider heeft diverse vrinden en collegae uitgenodigd om eens lekker te komen griezelen. “U zult menigmaal schrikken”, staat er op de uitnodiging – een kaartje in de vorm van een vleermuis.

“Ik was de voorbije maanden druk doende met het uithollen van enkele pompoenen. Dat was allemaal voorpret, maar ik verheug mij erop dat het bibberen ten langen leste kan beginnen! Ik heb een dozijn huiveringwekkende plastic spinnen op diverse verrassende locaties verstopt”, gniffelt Buma. “Om te sidderen! Maar dat hoeft de genodigden natuurlijk niet af te schrikken om toch een bezoek te brengen. Het is immers allemaal trucage.”

Vorig jaar was zijn Halloweenfeest ook al buitengewoon eng, vertelt de opgewonden CDA-fractievoorzitter: “Destijds kwam Pieter Omtzigt als spook, met een kakelwit laken over zijn knikker. Het duurde reuze lang voor we doorhadden dat hij het was, maar toen was het natuurlijk lachen gieren brullen wat de klok sloeg. Enig, zo eng!”

Zelf heeft Buma een fraai dinokostuum op de kop getikt. “Niet zomaar een dino, maar een T-Rex! Grrrr!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zoals bekend is de verkiezingscampagne ter vertegenwoordiging van het eigen volk eerst sinds de zomer volledig losgebarsten, en wordt de burger overstelpt met gunsten in ruil voor de voorkeursstem van u en ik.

Zo hebben wij van de VVD een lastenverlichting van 10 mld. onze kant op zien komen, D66 gunt ons meer werk en wil investeren in de overheidsfinanciën, de Grote Blonde Leider van de PVV belooft ons Zwarte Piet terug te geven en sinds vanavond heeft de Tweede Kamerdominee d.s. Van der Staay (SGP) ons een fokpremie van 1000 euro in het vooruitzicht gesteld, als zijnde een tegemoetkoming in de kosten na het baren van het eerste kind.

De P.v.d.A. heeft ons een interne machtsstrijd op het scherpst van de snede beloofd, met de mogelijkheid om zelfs voor een maand ingeschreven te staan als lid, om zo gebruik te kunnen maken van Spekmans partijbreimachine, en heeft Henk Krol (150+) namens ons allen Toon Hermans alvast gefeliciteerd met zijn verjaardag.

Welnu, de grote afwezige tot nu toe op dit Gulle Giften Gala (GGG) is natuurlijk Syb.
Want Sybrand gaat het dit keer eens helemaal anders doen, jazeker! Hoewel mevrouw Buma nog bezig is met het uittikken van de uitnodigingen, zullen wij binnenkort allemaal welkom worden geheten, om samen met het CDA dit land weer schwung en wat jolijt te geven. Het maatpak kan daarbij in de kast blijven hangen, en hoeft niet van de mottenballen te worden ontdaan. Deze eerste foto van Sybrand, in de voorbereiding op de speech om ons het concept van het verkiezingsprogram van de partij te ontvouwen, valt ons nu al ten deel, waarvoor dank.

Reageer
gravatar

Amice,

De vocabulaire van de heer Buma’s vind ik toch ietwat ordinaire.

Hoogachtend verblijf ik,
Andreas Antonius Maria (Dries) van Agt

gravatar

Schandalig dat u grappen maakt over iemand die zich niet meer kan verdedigen. Heeft u enig idee hoe dit aankomt bij de nabestaanden?

gravatar

Wat is dat eigenlijk een ‘hallo wien’?

Moeten we onze ‘oer-Hollandse cultuur’ niet verdedigen door deze Amerikaanse flauwekul buiten de deur te houden?
Ik denk aan die imitatie Sinterklaas genaamd Santa Claus (Ho-ho-ho!).

Mensen met petjes en een kakzak vinden dit misschien ‘best wel tsjil’ en gaan het ook maar weer nadoen.

Reageer