Buurtwachters beginnen buurtgevangenis

‘Je ziet toch zo of iemand deugt, of niet dan?’

Buurtwachters in de Utrechtse wijk Kanaleneiland hebben hun eigen buurtgevangenis opgericht. Afgelopen weekend sloten zij hun eerste verdachte op in de kelderbox van één van de buurtwachters.

“Die buurtgevangenis is dringend nodig, omdat de politie helemaal niets doet aan alle kutmongolen die de buurt onveilig maken,” zegt buurtwacht Daan van Zoolen. “We patrouilleren iedere avond, dan is het heel frustrerend om te zien dat al die ongure idioten gewoon maar wegkomen met hun gehang. Hoog tijd dus voor de volgende stap. Grijpen en wegwerken.”

De gevangenis bestaat uit een kelderbox van twee bij vier meter waarvan de betonvloer wit gesausd is. De ruimte is verder geoutilleerd met een lichtschakelaar, een groot poortslot en zeven ingedeukte verhuisdozen om op te zitten. En eten? “Weg is weg pech is pech, het is hier natuurlijk niet zo’n comfortabel overheidsgevangenisje met bediening en alles. Bij ons word je nog gewoon ouderwets opgesloten.”

Bang om mensen onterecht in de kerker te gooien is Van Zoolen niet. “Je ziet toch zo of iemand schuldig is, of niet dan? Bovendien is onze slagkracht met 117 leden in de Whatsapp-groep CleanKanalen3527 ook nog eens veel groter dan dat sneue Geen Spoed Wel Politie. Justice. Ja toch.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk initiatief van Daan. Dat mag best wel navolging hebben. Wanneer ouders van een bepaalde etnische afkomst hun kinderen niet kunnen opvoeden dan mogen de buren het doen. Wij weten immers wat fatsoen is.

Het is even wachten tot na de verkiezingen in maart. Dan is meneer Wilders van de PVV er met zijn kabinet. We kunnen het dan landelijk invoeren.

Corrie.

Reageer
gravatar

Hoi Ik Vraag Maar Even,

Beetje pijnlijk voor mij dat je daar om vraagt. Meneer Wilders van de PVV is namelijk getrouwd met een buitenlander. Zo zie je maar dat de perfecte mens niet bestaat.

Hij lijkt me niet een type van graaien en grijpen. Zo is meneer Wilders van de PVV niet.

Corrie.

gravatar

Op zich vind ik hier wel wat van, maar het is natuurlijk not done om mij te bemoeien met hun binnenbuurtse aangelegenheden. Dus ik houd mijn mond. Straks word ik door de buurtrechter nog tot persona non grata verklaard en mag ik nooit meer in Kanaleneiland komen. Dát zou pas een ramp zijn!

Reageer
gravatar

Nou nou. Je kan ook zeggen dat de tegeltjes aan de wand niet die juiste spreuken weergeven.

Zoals, “een grijze vloer jaren geleden wit gesausd heeft nu een laagje welke “Zwarte Piet” niet zou misstaan”

Benny