Google Streetview

Windmolenpark waarschijnlijk tóch in achtertuin van Hanny

'Het lijkt wel alsof niemand naar mij luistert'

Ondanks haar duidelijke betoog in een reactie op Facebook, lijkt het erop dat Hanny Tekelman uit Almelo er toch aan moet geloven. In het najaar van 2021 zal de bouw van een windmolenpark in haar achtertuin worden gestart.

Hanny had júist gezegd dat ze een windmolenpark prima vond, zolang het maar niet in haar achtertuin zou worden geplaatst. Toch hebben minister Wiebes en minister Van Nieuwenhuizen besloten om van de achterdeur tot aan de schutting een tiental windmolens te installeren. “Een naaistreek”, aldus Hanny.

De wens om over te stappen van fossiele naar hernieuwbare energie zorgt er op deze manier voor dat Hanny straks geen gebruik meer kan maken van haar witte tuinmeubilair en niet meer bij haar fietsgarage kan komen. “Ik vind dit echt niet kunnen. Nee is nee, of niet dan? Het lijkt wel alsof niemand naar mij luistert.”

Minister Van Nieuwenhuizen zegt er niets anders van te kunnen maken. “We hadden geen keuze. Eric en ik scrollden door de reacties op Facebook en zagen dat niemand vrijwillig zijn achtertuin ter beschikking stelde. Toen hebben we maar voor Hanny gekozen.” De minister staat nog altijd volledig achter het plan. “Je kunt gewoon niet met iedereen rekening houden. Buiten Hanny om zijn de reacties op het plan juist heel positief.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat Schultz van Haegen betreft: die heeft duidelijk een klap van de molenwiek gekregen. Zo gek als een deur. Maar ze is VVD’ster, dus over haar zoveelste faux pas zal het kabinet niet vallen.

Reageer
gravatar

Het doet goed te merken dat er in Nederland nog mensen zijn die niet volledig in Amerikaans lingo zijn gemarineerd. Die zelfs nog wat Frans in hun bagage hebben. Het kán nu nog, want straks worden we ingelijfd als 54e staat van Amerika (na inlijving van Irak, Syrië en het Verenigd Koninkrijk) d.m.v. TTIP. Het wachten is dan nog op de officiële afschaffing van het Nederlands als officiële voertaal en de intrede van het Koninklijk Huis in de adellijst van de VS.

gravatar

Dit is een gevoelige slag voor goedwillenden die echter de NIMBY-clausule hanteren. Voor de doorsnee-lezer: NIMBY is de korte samenvatting van Not In My Back Yard. Nimby’s vinden we overigens in alle politieke geledingen en financiële strata terug: van steenrijke VVD’ers tot armlastige ZZPérs en dakloze ouderen wonend onder bruggen. Nodeloos te vermelden dat daklozen niet over een achtertuin beschikken.

Reageer
gravatar

Gast, waar heb je het over, dit is geweldig nieuws voor alle NIOBYers (meervoud heeft O voor “Our”) behalve voor Hanny!

gravatar

Zeikwijf die Hanny, bij mij in de achtertuin kan je krap één windturbine kwijt. Bovendien is mijn tuinmeubilair al ruim tien jaar niet echt wit meer. Sommige mensen beseffen gewoon niet hoe goed ze het hebben!

Reageer
gravatar

Ja dat is ook het eerste dat ik dacht: wat een tuin! En als ik het plaatje zo bekijk dan is er zelfs nog ruimte voor één extra in de voortuin.

gravatar

Wat een heisa voor niks, ik ben zelf bewust voor de rust naast en op terrein van een kerncentrale gaan wonen