Flickr: Minister-president

‘Ik kan best met een lakei minder’

Alex blikt monter vooruit op sobere periode die hem te wachten staat

Koning Willem-Alexander blikt monter vooruit op de sobere periode die hem en zijn gezin te wachten staat. ‘Ik kan het hier op Villa Eikenhorst best af met een lakei minder. Gaat lukken, geen probleem.’

De koning reageert hiermee op het voornemen van de Tweede Kamer om hem en zijn familie geld afhandig te maken. ‘Als ze dat per se willen moeten ze dat natuurlijk gewoon doen, daar zijn ze een Tweede Kamer voor. Maar ik lig er niet wakker van.’

Volgens de koning kan het volk een voorbeeld aan zijn houding nemen. ‘Je moet niet meteen gaan piepen als je uitkering een paar procent daalt. Gewoon het beste ervan maken. Wat minder spannende investeringen doen in buitenlandse vastgoedprojecten, wat minder vosjes afschieten voor mijn plezier, komt goed.’

Hij vindt het ook prima dat zijn dochter straks een iets lagere toelage krijgt dan anderhalf miljoen. ‘Gewone Nederlanders kunnen ook rondkomen van een paar ton per jaar,’ zegt de koning. ‘Dus waarom zou Amalia dat niet kunnen? Zij kan er nog prima een rondje in de kroeg mee geven. En als ze af en toe toch even krap zit, springen Maxima en ik wel bij.’

‘Misschien is zelfs wel goed voor haar’, vervolgt de koning. ‘Zo leert ze de ware waarde van geld kennen. Het is nooit te vroeg om te leren dat je moet wuiven voor je geld.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is niet mijn vriend, en je kunt van Hans Wiegel (old school VVD’er) zeggen wat je wil, maar hij heeft zijn schaapjes toch wel lekker op het droge. Door zijn jarenlange slimme concubinaat met het CDA. Dat kan Joop den Uyl niet zeggen, maar die kreeg dan ook in 1977 het mes in de rug van Dries van Agt: “Et tu, Dries”? .

gravatar

Kijk, dat is nou een vent! Daar kunnen al die snowflakes en luxepaardjes van tegenwoordig een voorbeeld aan nemen. Gewoon accepteren dat het soms best wel eens tegen kan zitten. De tering naar de nering zetten. Chapeau voor deze monarch. En die lakei komt vast wel weer goed terecht via een bevriende koninklijke familie.

Reageer
gravatar

Moeten we allemaal toch, als de meisjes echt onder de armoedegrens komen zijn onze belastingcenten er toch nog? Die arme milionairs hebben het al zo moeilijk .

gravatar

Zo fijn dat ze het contact met de werkelijkheid niet hebben verloren, daar in één van hun villa’s.

Wat is het toch een sympathiek stel hè?!

En alsmaar in de weer met uhh staatszaken, ofzo.
De bezige bijtjes!

Reageer
gravatar

Soms denk ik hier, wat hebben ze toch met gelakte Paaseieren.. Dan denk ik weer waar bemoei ik me mee. En dan komt er zo’n iemand als Jou (Roland) langs die liever één dooier ziet als twee.
En jou Nederlands is dan echt niet beter dan het mijne.

Benny

gravatar

‘Sjeem on joe’?
Corrie, ben je wel een echte Nederlander?
Ik versta je namelijk niet.
Schaam je!

Laten we van Nederland een echte democratie maken.
Koningshuis de afvalbak in & werken voor een normaal loon.

Hulp Bij Gebrekkig Nederlands