YouTube: Voetbal Inside

RTL komt met aangepaste versie van Johan Derksen

‘Hij is een karikatuur van de witte man’

RTL haalt Johan Derksen in zijn huidige vorm van de buis. De omroep komt vanaf januari met een aangepaste versie van de voetbaljournalist. Derksen zou in zijn traditionele verschijning te beledigend zijn.

Een woordvoerder van RTL licht het besluit toe: “Derksen is voor iedereen al jaren herkenbaar als die chagrijnige kindervriend met die snor. De snor blijft hij natuurlijk gewoon houden, maar hij zal in de toekomst minder met goedkope beledigingen strooien. Natuurlijk gaf juist dat hem de illusie van deskundigheid, maar we kunnen er nu niet langer omheen dat Derksen in zijn huidige vorm niet past in deze tijd. In geen enkele tijd eigenlijk.”

De johanderksendiscussie steekt regelmatig de kop op. In het verleden keerden vooral blagen, beperkte linksbacks en Wilfred Genee zich tegen de voetbaljournalist. De laatste tijd voegden zich daar ook anderen bij, onder wie Sylvana Simons: “Derksen is een karikatuur van een witte man. Dat is beledigend voor alle Nederlanders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vindt Johan eigenlijk helemaal niet racistisch of extreem. Het aapjes incident is toch zwaar overdreven hij heeft zich gewoon versproken. Ik kan me vaak wel vinden in wat hij zegt. Ik vind net zoals Johan het gedoe rond Zwarte Piet ook maar gezeur. Ik heb niets tegen Marokkanen maar wat hij er over zegt klopt vaak wel.

Reageer
gravatar

sloogiesj. iedereen ken wetuh dat de bedoeling fan tspel is dat je de bal tussen de palen ramt. Dus zorg dat je de bal hep dan kan de tegenstander hem niet hebben en dus ook niet scoren. Sloogiesj

gravatar

Goede voetbalkennis,maar zijn uitdrukkingen naar donkere Nederlanders past niet in deze tijd.Ga na hoe of hij zich in het verleden tegen Narsing,Memphis,en nog meer donkere voetballers heeft uitgedrukt.Jammer want hij heeft een goede voetbalkennis

Reageer
gravatar

RTL leuke zender voor de Nederlanders laat die Sylvana Simons zich is bezig houden met d’r eigen volk besnijdenissen ritueel slachten en de lijst kan nog zowveel langer gemaakt worden. Als het zo doorgaat krijg je weer de tyd in nl van blank voor in de bus zwart achter in want ze brengt en maakt Nederland weer lekker zwart wit!

Reageer
gravatar

Voetballen is stom. Kijken naar mensen die voetballen is nog stommer. Praten over mensen die voetballen is wel héél erg stom. Maar kijken naar mensen die praten over mensen die voetballen is wel het stomste dat er bestaat.

Reageer
gravatar

Wat denk je van mensen die reageren op artikelen over mensen die praten over mensen die voetballen? Of mensen die daar weer op reageren. Die zijn pas stom.

gravatar

Is het mogelijk uit te leggen waarom mevrouw Sylvana Simons van tijd tot tijd tracht haar haardos te blonderen? Naar mijn bescheiden mening wordt mevrouw Sylvana Simons een steeds grotere “zer piet”!

Reageer
gravatar

Is het mogelijk uit te leggen waarom mevrouw Sylvana Simons van tijd tot tijd haar haardos tracht te blonderen? Naar mijn bescheiden mening begint de dame zich steeds meer te profileren als “zeur piet”!

Reageer
gravatar

Is het mogelijk uit te leggen wat dat met elkaar te maken heeft?

O wacht, je bent het niet met haar eens en wilt haar belachelijk maken.

Op jouw niveau:
ha haa ah ze hep STOM haar !! !

gravatar

Nederlanders worden in eigen land gediscrimineerd zwartepiet hoord bij onze cultuur bij ons kindervolksfeest en heeft niets met discriminatie te maken . De buitenlanders die hier willen wonen moeten zich maar aanpassen en anders terug naar hun land en cultuur als ze dat willen ook sylvanna Simons Suriname is een onafhankelijk land dus u mag terug.

Reageer
gravatar

Wat maakt het nou uit dat iemand een spelfout maakt ongelooflijke droeftoeter, hou je bij de discussie en probeer niet iemand voor dom te verslijten. Ook als je niet perfect Nederlands schrijft mag je je mening geven. Ga je ergens anders vervelen zielepoot!

gravatar

@ Hulp Bij Gebrekkig Nederlands:

Is er iemand in jouw omgeving, die je kan leren waar je leestekens moet gebruiken??

(Ik niet hoor)
N.B.
Als je met zwarte beestjes wilt paren, moet je een mierenbult opzoeken.
😉

gravatar

Er moeten veel meer mensen met verstand van voetbal over andere onderwerpen praten op de buis. Dat schept… eh.. dat schept iets met de kijker. De aardappeloogst, Oekraïene, de Al-Nusrabrigades: allemaal onderwerpen waar sportkenners mee uit de voeten kunnen.

Reageer
gravatar

Ik geloof in euthanasie na groepsconsensus. Volgens mij kunnen we het er eenvoudig over eens worden dat Johan Derksen een geschikt eerste object is.

Reageer
gravatar

En een geschikte tweede zal die Sylvana wel zijn. Dat mens wil onze vrijheid van meningsuiting afpakken!

gravatar

“Vrijheid van meningsuiting” is niet waar dit over gaat.
Altijd makkelijk om een hoogdravend begrip van een ander te MISBRUIKEN.

gravatar

Oja, “afpakken”.
‘Ze willen onze Zwarte PIET afpakken!!!!’

Nee, je GEEFT (nee GUNT) een ander iets. Plezier, respect, rechtvaardigheid.

Oei, te moeilijke of te ongewenste woorden voor de gemiddelde proleet.

gravatar

Wat jammer dat rtl in 2 dagen tijd, eerst de zwarte piet van de buis haalt en nu Johan Derksen in aangepaste vorm. Een vrijheid van meningsuiting kan niet meer in Nederland. Waar gaat dit allemaal heen? Jammer, Nederland is Nederland niet meer. Het maakt me boos, bang en verdrietig.

Reageer
gravatar

Ach laten we eerst afwachten wat de aangepaste vorm inhoudt. Volgens mij heeft BNN nog wel ergens wat teletubbie pakken op zolder liggen, dat zou het al een stuk draaglijker maken.

gravatar

Gelukkig iemand de tegen de monddood gemaakte stroom ingaat. Hoe je eruit ziet maakt niet. Blank is blank. Zwart is zwart. Aan de kleur kan je niets veranderen.

Reageer
gravatar

Jawel hoor, dat heb je mis. Dat heet een roet-Piet.
Wel zo leuk voor de zwarte kinderen.

Als je maar wilt.
Als je maar rekening met anderen wilt houden.
Als je je maar iets van een ander wilt aannemen.
Als je je kop maar niet in je kont steekt voor de werkelijkheid.

Oei, dat zijn wel heel veel kwaliteiten waar je NIET aan voldoet!
(En de lijst zou nog een stuk langer kunnen zijn.)

gravatar

Ik vind hem er eigenlijk erg onsmakelijk uitzien.

Laatst zag ik nog foto’s van hem met een vieze dikke sigaar. Dan zou hij nog (meer) stinken ook.
Plus dat het dom en asociaal is natuurlijk.

En vroeger was hij ook nog een stuk dikker.

Vandaar.

gravatar

Eerst auto leren rijden om te snappen dat dat links en rechts inhalen altijd kan zonder ongelukken te maken kan op “de Speld”.

Dacht ik ook eerst..

Benny