Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Tim nam geen pil en nu moet hij zijn zwetende vrienden vertellen dat hij ook van hen houdt

'Ik hou ook van jou, man'

“Ik hou ook van jou, man.” Tim beantwoordt de ferme knuffel van zijn beste vriend Marco. Hij voelt diens doorweekte shirt tegen het zijne plakken. “Ik hou echt heel veel van je”, bevestigt Marco nogmaals, terwijl hij Tim indringend probeert aan te kijken. Daarna loopt hij weg.

Tim loopt naar de bar om nog een biertje te bestellen. Zijn derde. Hij is net een halfuur op ADE en voelt zich nog lang niet aangeschoten. Tien minuten nadat ze gearriveerd waren, was hij zijn vrienden al kwijt. Fysiek, maar vooral mentaal. Toen Patrick de anderen de vraag ‘voel jij ‘em al?’ stelde, wist Tim dat hij er alleen voor stond.

Op weg naar de bar komt Patrick op hem af vliegen. “Gast, ik hou van jou, weet je dat?”, zegt hij. Hij veegt de zweetdruppels van zijn voorhoofd. Ze belanden op Tims arm. “Ik ook van jou”, mompelt Tim. Patrick trekt hem dicht tegen zich aan. “Ik moet water, kun je een water voor me bestellen?” Tim wurmt zich los en loopt naar de bar. Als hij terugkomt met een biertje en een Spa Blauw, is Patrick verdwenen.

De melodie verdwijnt langzaam maar zeker volledig uit de muziek. Tim probeert te bewegen op de dreunende beat. In de hoek van de zaal ziet hij Marco voor zich uit staren. Hij voelt twee natte armen die hem van achteren omhelzen. “Ik hou van je, man”, zegt Patrick.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben ook een tim! Lang gebruikt en al jaren niet meer. Heb meer lol zonder drugs dan met en het is allebei oke! De niet gebruiker als enigsinds loner neerzetten is voor mij niet nodig aangezien er 1000en mensen al ik hun eigen wereld zitten ?

Reageer
gravatar

Laatst had ik ook zo’n momentje, of nou ja, toch een beetje anders. Mijn beste vriendin Sonja kwam tijdens zo’n feestje tegen me aan staan en fluisterde “Ik hou ook van jouw man”. Toen had ik zoiets van “Heb ik iets van jou aan?”

Reageer
gravatar

Nou, en? Het ADE lokt dus confidenties uit, ook in de intieme sfeer. Dat is geen wonder want met die continue rotherrie om je heen, kun je alleen maar “lip”-lezen

gravatar

Fijn toch! Zeker voor hem. En als je met z’n drieën bent kunt je alles makkelijker delen, ook kleding. ✌️️

gravatar

Echt weer huiswerk van de bovenhuis-artiest Julius. Geen deskresearch, geen duidelijkheid; wie is ‘Tim’? Die brildrager met dat driedagen baardje? Wie is ‘Patrick’ en waar is die beste vrind ‘Marco’? Allemaal losse eindjes die niet aan elkaar worden geknoopt.