Bron: BBC

Leidse ex-IS’er bezorgd over gat in zijn cv

‘Terug in Nederland heb ik een probleem op de arbeidsmarkt’

Enkele jaren geleden sloot hij zich aan bij IS, nu wil hij graag terug naar Nederland. Toch begrijpt Leidenaar Reda Nidalha (22) dat het niet makkelijk wordt als hij is teruggekeerd: “Ik zit hier nu al maanden niks te doen in een of ander kamp. Dat is een enorm gat in mijn cv.”

“Je weet hoe dat gaat op zo’n sollicitatiegesprek”, sipt Reda. “Je bereidt een professioneel gesprek voor over je werkervaring als IS-strijder, je hands-on-mentaliteit en je passies, maar het enige wat ze willen weten is waarom je in de maanden daarna niets omhanden had.”

Jobcoach Paul Duursma heeft al diverse IS-herintreders aan een baan geholpen. Hij heeft wel wat tips voor Reda: “Ga vrijwilligerswerk doen! Er zijn in Syrië genoeg mogelijkheden om iets voor mensen te betekenen. En maak gebruik van het netwerk dat je al hebt. Je oud-collega’s willen je vast helpen om een leuke nieuwe uitdaging te vinden in Nederland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Iemand, niet 7 maar 72, alleen worden die uitsluitend uitgereikt aan (volgens het Jihad-boekje gestorven) martelaars. In boekhoud-termen P.M. (Pro Memorie en Post Mortem). D’r valt dus weinig mee op te scheppen buiten erkende enclaves als Kanalenbuurt/Utrecht, Schilderswijk/Den Haag en Poelenburg/Zaandam.

gravatar

Ik neem aan dat hij ook een Marokkaans paspoort heeft laat hij eerst verantwoording afleggen aan Koning Hoesijn van Marokko die ziet hem graag terug niet voor vakantie maar hoe de normen en waarden zijn in Marokko en in Nederland

Reageer
gravatar

Doel je hier op het ambt van ‘klik-Marokkaan’? Maar moet dan niet Reda zijn djellaba en Palestijnse hoofdtheedoek structureel dragen? Dat levert dan weer moeilijkheden op met aspirant-werkgevers die rabiaat voor uiterlijke éénvormigheid zijn.

gravatar

Wat een dom advies van die jobcoach! Een kind weet dat je beter lid kunt worden van een of andere politieke partij, je omhoogslijmt/-neukt/elleboogt om dan in de 2e Kamer te komen. Meer is niet nodig voor een prima CV en wachtgeld. De polletakke partijen lopen leeg en heten je graag als nieuw en ambitieus lid welkom mits je niet lid bent geweest van Vindicat natuurlijk.

Reageer
gravatar

De werkgelegenheid stond bij ons altijd centraal.
Voor ambitieuze jonge mensen met voldoende animo hebben we bij de gemeente Amsterdam altijd wel vacatures openstaan in de beveiliging.
Kom eens een praatje maken, dan zien we wat we voor je kunnen doen.

Reageer
gravatar

Misschien moeten we dan we dan wel eens heel goed met hem praten.

In afwachting vullen we alvast een uitkeringsaanvraag in.
En een klachtenformulier over racisme, voor als hij geen stageplaats mocht krijgen.

Gutmensch

Reageer
gravatar

Een en al herkenning. Ik ben ooit een jaar punker geweest, waaraan ik een gat in mijn oorlel heb overgehouden. Sindsdien kom ik nergens meer aan de bak en moet ik de hele dag aardappels schillen in een gaarkeuken.

Reageer
gravatar

Dat is een wel heel iets ontroerends.
Is er wel een bankje waar iemand binnen kan komen?
Omarm je dat verlies? en kan je nog een band hebben met jezelf?
Is het nog echt wel goed zonder dat je als je weet dat je nog niet weet om samen te kunnen zijn?
Hoe is jou gevoel? Kan je met de toestand gefaceerd omgaan?
Kan je daarmee omgaan?
Kan je dan nog leven en voelen?