Bron: Buienradar.nl

Regenbui Jeannette zondag aan land in Friesland

Bui hangt nu nog als wolk Håkan boven Noorwegen

De inwoners van Friesland bereiden zich voor op de komst van regenbui Jeannette. De bui hangt momenteel nog als wolk Håkan boven Noorwegen en komt naar verwachting zondag aan land in de noordelijke provincie.

Volgens het KNMI wordt Jeannette mogelijk de hevigste regenbui sinds Ivo een week geleden. Commissaris van de Koning Joan Leemhuis-Stout zegt dat de Friezen vandaag tijdens opklaring Cheyenne nog gewoon naar hun werk kunnen gaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze zeggen wel eens dat ze orkanen vrouwennamen gegeven hebben wegens dat de overeenkomst tussen een vrouw en een orkaan is dat ze nat en wild je leven binnen komen, je leven verwoesten en dat als ze weggaan je de auto en je huis kwijt bent.

Maar, hoe grappig ook, dat klopt natuurlijk niet en is feitelijk maar het halve verhaal.

Je mag ook nog de rest van je leven de helft van je salaris afgeven wegens alimentatie en onderhoud aan bloedjes van kinderen die wel/niet van jou zijn.

Reageer
gravatar

‘Håkan’ is een mannennaam, en bovendien veranderen buien niet van naam!

Jullie snappen er niets van! Laat dit over aan mensen die er verstand van hebben.

Wacht, ik moet nu mijn natte vinger in de lucht steken.

Piets Weerbericht

Reageer
gravatar

Piet’s Weerbericht.: “Håkan” (inderdaad een mannennaam) , spreek men uit als “Haakon”‘, waarvan afgeleid het N.A.W. (Normaal Achterhoekse Werkwoord) ‘höken” (hökte, gehökt). Buien kunnen echter wél van naam veranderen in andere taalgebieden, net zoals mensen van naam en geslacht kunnen wisselen. Voorbeeld Bruce Jenner, die tot Caithlyn Jenner werd omgedoopt.

gravatar

Friesland heeft zich -aldus- niet alleen gebarricadeerd voor de subtropische storm Jeannette, maar ook voor de verhoogde instroom van asielzoekers. Friesland blijft dus blank, Frieslân boppe. Sinds dat Hans Wiegel en de VVD daar huisgehouden hebben, is het nooit meer goed gekomen met Friesland.

gravatar

Net in Nieuwsuur was er via de Skype contact met een Hollandse vrouw die gewoon in haar huis BLEEF!!

Ze was die kant op geëmigreerd. Of het verstandig is weet ik niet, maar ze heeft al wel meer LEF dan die boeren daar.