Beeldbewerking: Casper Steenbergen

Jellinek voorzichtig optimistisch over Filipijns drugsbeleid

Verslavingskliniek zet in op combinatie cognitieve gedragstherapie en doodseskaders

Gijsbert Kranenborgh van Jellinek vindt het nog te vroeg om van een doorslaand succes te spreken, maar kan niet anders dan de Filipijnse aanpak van drugsverslaafden met groeiende interesse aanschouwen.

“De cijfers spreken voor zich”, zegt Kranenborgh, “daar is iets groots gaande! Volgens de statistieken zijn in de afgelopen twaalf weken al ruim 3500 gebruikers definitief gestopt. Zulke resultaten, daar kunnen wij in Nederland nog een puntje aan zuigen.”

Een belangrijk onderdeel van de Filipijnse success story zijn volgens Kranenborgh de zogenaamde doodseskaders. “Dat zijn een soort in het zwart geklede verplegers, zo heb ik begrepen. Het aantal terugvallen van de gebruikers na een contactmoment staat op nul. Bovendien is er geen sprake van wachtlijsten, ingewikkelde aanmeldingsprocedures en de behandelkosten zijn aanzienlijk lager.”

Kranenborgh is al bezig stappen te zetten om de Filipijnse methode te integreren in de behandelmethoden van het Jellinek. “Momenteel hebben we grofweg drie methoden: cognitieve gedragstherapie, de Minnesotabehandeling en de groepsbehandeling. We denken dat met name een koppeling van gedragstherapie aan doodseskaders snel vruchten af zal werpen.”

Het instituut geeft toe dat het nog niet echt storm loopt qua aanmeldingen voor het programma. “Maar we zijn van plan een proactieve houding jegens onze doelgroep aan te nemen”, besluit Kranenborgh. “We roeien het verslavingsprobleem voor eens en altijd uit!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Was dat een ‘minder-minder-mindertje’ over het koninklijk huis, Geert?

Juich ik toe.

Maar alleen naar land van herkomst sturen hoor!
(Vooral Duitsland geloof ik)

gravatar

In de Jinek kliniek worden alleen narcisme behandelingen gegeven. Toegegeven: het Jinek-narcisme is even verslavend als hoerine, maar zo’n hoer kan toch geen docu maken? Wel over de aan narcisme verslaafde hoer, maar dat is weer een ander verhaal.

gravatar

Hierbij meld ik ons aller Corrie van Hiernaast aan. (En die eskaders kunnen haar nooit missen!)

Mr. Wiemersma (de echte; een of andere grapjurk misbruikt mijn naam)

Reageer
gravatar

Ik zou Corrie nooit aanmelden dat doe ik die doodseskaders niet aan.

Ik heb mijn naam als copyright laten vastleggen aangezien er allerlei prutsers mee aan de haal willen (zie voorgaande bericht, pfff)

gravatar

De gespreksduur van zulke gesprekken is overigens altijd erg kort, de duur van een kort salvo. Iets langere gesprekken vinden plaats als verdachten bereid zijn te “zingen” en hun toeleveranciers bekend te maken. Maar in een klassiek katholiek land als de Philippijnen, gaat men ‘vóór het zingen de kerk uit”; in dit geval de pijp uit. Inzake het Wiemersma-enigma: kan de ‘echte’ Wiemersma een Certificaat van Echtheid overleggen?

gravatar

Als je het zo stelt ”
Wiersma (Diedrik en Corrie van Hiernaast en consorten”, dan hebben jullie meerdere mensen monddood gemaakt voordat zij/hun mening hier gegevens achter lieten.

Nog erger als een aanslag!

Prut en vooral kut deze reactie.

gravatar

‘ erger als’ schrijft u. Het is echter ‘erger dan’. Reden genoeg vor mij om ook u aan te melden, als een urgent geval zelfs. Sterkte!

gravatar

Ik leg mensen nooit (ik zou nooit ‘nooot’ schrijven, zo dom ben ik nou ook weer niet) langs de grammaticale (ik zou nooit ‘gramaticale’ schrijven, zo doem ben ik nou ook weer niet) meetlat. Men weet dus wel dat voorgaande reactie van de echte Mr. Wiemersma is. En deze van mij.