Aaron is vernedering van mislukt voicemailbericht nog niet te boven

‘Ik was niet voorbereid op het inspreken’

Acht jaar geleden sprak Aaron (38) een hopeloos mislukt bericht in op de voicemail van een klusbedrijf. Uit schaamte liet hij zijn vrouw en kinderen in de steek. Aaron raakte in razend tempo aan lager wal, maar inmiddels zijn er weer lichtpuntjes in zijn leven. “Ik betrapte mijzelf laatst op een glimlach.”

Een jaar geleden zou hij naar eigen zeggen ‘te laveloos’ zijn geweest om ons te woord te staan. Aaron bracht zijn tijd door op straat, sliep tussen de junkies in de opvang van het Leger des Heils. Praten over wat hij had meegemaakt deed hij niet. “Dat kon ik niet. Ik raakte al in paniek als ik eraan dacht. Het vergeten van mijn eigen naam, de incoherente boodschap waarin ik de belangrijkste informatie vergat, de warrige afsluiting…” Hij is even stil, zijn ogen worden vochtig. “Sorry.”

Jarenlang werd Aaron elke nacht badend in het zweet wakker. In een telkens terugkerende nachtmerrie werd hij geplaagd door zijn eigen stem, die onsamenhangende dingen mompelde over ‘gebroken wit’, ‘volgende week donderdag’ en ‘offerte’. Hij raakte in shock als hij een piepje hoorde. Een telefoon heeft hij nooit meer aangeraakt. Hij heeft nog steeds moeite met het uitspreken van ‘goedemiddag’, bang dat het weer volledig misgaat.

Na talloze therapiesessies en zes maanden van eenzame bezinning in een boeddhistisch stiltecentrum, heeft Aaron het drama eindelijk een plekje kunnen geven. “Ik was niet voorbereid op het inspreken van een voicemailbericht”, begrijpt hij nu. “Ik was nog zo jong. Ik deed maar wat, dacht dat het wel goed zou komen. Toen ik merkte dat ik toch drie keer achter elkaar ‘nou goed’ stamelde, heb ik niet om hulp gevraagd. Dat reken ik mezelf het meest aan.”

Nu het iets beter gaat, overweegt Aaron weer contact te zoeken met zijn vrouw Yvonne, die hij acht jaar geleden halsoverkop verliet, zonder een bericht achter te laten. De ontvanger van het voicemailbericht, Ger van Boven van klusbedrijf Ger van Boven & Zn., durft hij echter nog niet onder ogen te komen. “Ik denk niet dat ik die vernedering aankan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

(Commerciele boodschap)

Ger van Boven: Als De Onderste Steen Boven Moet!!
Ger van Boven: Ook Voor Uw Sloopwerkzaamheden!

(Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Ger van Boven)

gravatar

Als die Ger van Boven ook maar enig gevoel in zijn donder had gehad, dan hij het bericht meteen viraal laten gaan. Mocht Aaron weer op zoek zijn naar een klusbedrijf dat wel empathisch is dan mag de redactie hem mijn voicemail doorgeven.

Reageer