Een kabinet met 76 ijdele eenmansfracties: is het denkbaar?

‘Het lijkt wat onhandig’

Met de verkiezingen in het vooruitzicht wordt er alweer volop nagedacht over mogelijke coalities. De verwachting is nu dat de meerderheid van de Tweede Kamer over een jaar bestaat uit eenmansfracties.
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is iets te zeggen voor een driepartijen-systeem:
Op links: diehards die het gewone volk zeggen te representeren
Op rechts: de geldfracties van VVD, D66 en CDA en in
Het midden: het morrend volk dat in passieve onwetendheid zijn slaafse dagen slijt.

Reageer
gravatar

Partij 84+ is ook van de partij. Zeer veelbelovend. Wij zijn voor de actieve senior! (Licht)verstandelijke beperking geen bezwaar voor plaatsing op de lijst. Zie reactie bij Partij 18+ voor ons programma.

Reageer
gravatar

Waarom niet 17 miljoen eenmans/-vrouws fracties ? Dat is Nederland ten voeten uit; en dan loten wie bij toerbeurt minister of staatssecretaris mag worden.

Reageer
gravatar

En voor de bezoekers van deze site draaien we nu gratis het Horst Wessellied (Die Fahnen hoch, die Reien fest geschlossen, es lebe hoch unser Wiemersma) afgewisseld met hapjes uit de Blut und Boden-keuken, gratis onbeperkt Münchener Bierfest-bier, slim georkestreerde kreten uit het publiek: “Ein Volk, ein Reich, ein Führer”.
Wiemersma, is het Speld-succes je even naar de bol gestegen of is dit een eenvoudig gevalletje van indigestie?

gravatar

Maar toch: áls er dan toch van CDA-wege een appèl op je wordt gedaan, blijf je niet werkloos aan de kant staan? Politiek correct geformuleerd?

gravatar

Wiemersma, zie boven “…is ze een een,ansfractie”. wat bedoel je nou precies? Eenmansfractie of eenpansfractie, dat was weer zo’n typisch politiek/ambigue formulering van het CDA, je kan er alle kanten mee op.

gravatar

We moeten in dit land eens échte keuzes durven maken. Waarom altijd weer een compromissen sluiten? We zijn gebaat bij eensgezindheid. Ieder zijn eigen kabinet. Dán hebben we pas een participatiemaatschappij, hebben we geen immigratieprobleem meer en kunnen we gewoon elektronisch stemmen.
En de schizofrenen met hun dubbele paspoorten sturen we gewoon terug naar Schizofrenië.

Reageer