Bron: Google Streetview

Bloemendaal bezorgd over jongeren die niet kunnen rappen

‘Ze zijn bezig met school en niet met het spitten van bars’

Op het eerste oog lijkt er niks aan de hand in de wijk Aerdenhout-Zuid in Bloemendaal, maar achter de renaissancistische gevels van de vrijstaande villa’s schuilt een groot probleem. “De jeugd kan niet rappen”, waarschuwt wijkambtenaar Rob Poot.

“De Bloemendaalse game is whack”, vertelt Poot. “Die kinderen zijn de hele dag met van alles en nog wat bezig, maar niet met het spitten van bars. Ze gaan naar school, ze ruimen hun kamer op, ze leren woordjes Latijn uit hun hoofd. Naamvallen, tangensen, sinussen, cosinussen, maar voor je het weet is het avond en gaan ze naar bed zonder vuur te brengen. Fuck outta here denk ik dan.”

Ook Marijke van Baarle, stiefmoeder van drie kinderen, maakt zich zorgen. Haar zoons en hun vriendjes zijn alleen maar aan het rekenen: “Alle kinderen in de buurt hebben een rekenmachine, dus mijn jongste nu ook. Iemand op school heeft dan gezegd dat ze een grafische rekenmachine moeten hebben. Wie ben ik dan om daar nee tegen te zeggen? Nu zitten die ventjes dus alleen maar te rekenen. Rekenen, rekenen, rekenen, en ondertussen weet niemand wie Frenna is, of hoe je moet investeren in de liefde.”

Toch vindt waarnemend burgemeester Bernt Schneiders het voorlopig niet nodig om in te grijpen: “Volgens mij is de problematiek overdreven. Mijn buurjongens kunnen gewoon nog stunten op de haters, dus volgens mij valt het allemaal wel mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier voltrekt zich een driedeling in Nederland; ‘
1. Aerdenhoutse en Oud-Zuidse jeugd komt door dat voortdurende rekenen onvermijdelijk in hogere bestuurskringen terecht van politiek, bankwezen, vaak zelfs in Rotary en Oddfellows.
2. Lager geklasseerden met hooguit een master degree of HBO raken massaal in de ban van Neerlands expansieve drugsscene, kanonnenvlees voor Amerikaans venture-kapitaal
3. Kinderen uit de achterbuurten als Poelenburg, Schilderswijk en Kanalenbuurt, komen niet verder dan LBO/KMBO of worden drop-outs en met uitkering tewerkgesteld in kansloze resocialisatie-projecten.

Reageer
gravatar

Tijd voor een multicultureel uitwisselinkje.
Er is toch een programma ‘Puberruil’ ofzo?

Wel zaek voor de Aerdenhoutertjes om hun verzekeringen wat op te waerderen.
En hun bewaekingscamerae’s natuurlijk.

Trouwens, wat kost dat nou per dag, zo’n bewaekertje inhuren?

Ze kunnen het wel!
Jesse Klaver

Reageer
gravatar

Hé hallo Erdogan, bien étonné de nous trouver ensemble? Sorry, ik ben het Turks-Nederlands nog steeds niet geheel meester; maar wat zijn Fetö’s? Veto’s, Febo’s, Feta’s of is dit een geuzennaam voor Gülen-aanhangers. P.S. de genocide op Koerden, komt die ook in ons land als musical bij Van den Ende on stage?

gravatar

Nee die jongeren zijn alleen maar bezig om voor € 2,32 (of € 2,14 hou me ten goede) zich de hele avond klem te kunnen zuipen.

En dan in het kader van het vernieuwde donorschap, heel actueel, een mes cadeau doen.

Nee die jongens komen er wel!

Reageer