Bron Flickr - Cc Minister President

Rutte: ‘Als Buma een probleem heeft met mijn toon, moet hij hier komen’

'CDA-leider kan beter zijn muil houden'

Premier Rutte is niet gediend van de kritiek die Sybrand van Haersma Buma heeft geuit op zijn recente uitspraken. Volgens de premier kan Buma ‘beter zijn muil houden’.

Buma had op de radio gezegd dat de premier vanwege zijn voorbeeldfunctie geen termen als ‘pleur op’ en ‘tuig van de richel’ zou moeten gebruiken. Rutte is het daar niet mee eens: “Als hij een probleem heeft met mijn toon, dan moet hij hier komen. Kijken of hij nog steeds zo stoer is als hij voor me staat.”

De VVD heeft excuses aangeboden voor het gedrag van Rutte. Volgens partijvoorzitter Henry Keizer wil de premier gewoon graag een buurthuis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De VVD is nadrukkelijk NIET mijn partij, maar lachebekje Rutte is wel de eerste MP die het kind bij de naam noemt. Hij moet voortaan wel oppassen met oversteken als er een fatwa over hem wordt uitgesproken. Eindelijk een premier die durft uit te spreken wat de silent majority alleen maar durft te denken. Rob van Oudkerk had het ooit eens (per ongeluk,bij open microfoon) over Kutmarokkanen”. Mark Rutte noemt nu de straatterroristen uit de wijk Turkenburg bij de naam. En prompt vallen alle media over hem heen. Het gaat hier louter om toffe jongens die gehuld in merkkleding, dure zonnebrillen, smartphones en BMW’s ondanks een karige uitkering heldhaftig het hoofd boven water houden. Zij geven luidkeels aan geen Nederlander te willen zijn. liever sympathisant van IS. Succes van de multi/culti-politiek en eeuwige roem voor Erdogan, maar wel jammer voor de plaatselijke bevolking in Zaandam.

gravatar

Volgens mij is Buma zo kei goedhartig dat hij Rutte graag beide muiltjes geeft, misschien wel samen met een bijpassend stuk fruit, zoals een muilpeer.

gravatar

Als trouwe VVD stemmer (ook in 2017) ben ik het dit keer toch met Buma eens. Wees voorzichtig met straattaal als politicus. Draag niet bij aan verruwing /polarisatie. Legitimeer dit niet. Ook de reactie op Buma, als Rutte het inderdaad zo gezegd heeft (muil houden) niet gepast.

Reageer
gravatar

De heer Rutte heeft wel degenslikker een voorbeeld functie hier in nederland als wij allemaal zo gaan spreken als hij nu doet is het hek van de dam en belanden we in een onbeschoft asociaal taalgebruik

Reageer
gravatar

Dat wil ik wel eens zien, Rutte die een degen slikt, en ach, laat Buma dat ook maar doen, slaan we twee vliegen in één klap.

gravatar

Zoals de legendarische politicus F. Jacobse van de Tegenpartij eens zei: “Wil de geachte mierenneuker* zijn afgevaardigde muil houden?”

*Aangepast aan de huidige spelling, toen de all-Haagse partijleider de fameuze woorden sprak was het nog met één n (hij sprak er ook maar 1 uit).

Reageer
gravatar

De premier heeft een andere rol in de maatschappij als de doorsnee politicus. Opvallend dat nu de verkiezingen in zicht komen Rutte krachttermen gaat gebruiken. De premier Rutte trekt zichzelf daardoor naar beneden.

Reageer
gravatar

Een soort Von Münchhausen, maar als anders: trekt zichzelf aan zijn haren naar beneden.

En, Prachtig Nederlands, dan je een probleem hebt met mijn taalgebruik, als moet je hier komen. Kijken of je nog steeds zo stoer bent dan jij voor me staat.

gravatar

Ik begin Rutte voor me te zien terwijl hij uit dat overhemd barst, en groen van kleur wordt!

Nu moet hij nog even hoogstpersoonlijk naar Zaandam om dat tuig een schop onder hun hol naar hun thuisdictatuur te geven.

En wie volgt?! (GRR!!)

Reageer
gravatar

Mark je gaat te ver en je uitspraken zijn ver beneden pijl! Een minister president die zich zo misdraagt hoort niet in dit kabinet thuis.

Reageer