Daan Roosegaarde ontwerpt lichtgevende tl-buis

‘Ik wil veranderen hoe we als samenleving over tl-buizen nadenken’

Het lijkt vanzelfsprekend: ‘s nachts is het donker. Maar als het aan Daan Roosegaarde ligt komt daar binnenkort verandering in. De kunstenaar heeft namelijk een tl-buis ontworpen die licht geeft.

Roosegaarde is enthousiast over zijn nieuwe baanbrekende kunstproject: “Het leek me interessant om te veranderen hoe we als samenleving over tl-buizen nadenken. We hebben die dingen allemaal aan ons plafond hangen, maar we hebben nooit nagedacht over de mogelijkheden. Tot nu.”

“Eigenlijk is de techniek heel simpel”, vertelt Roosegaarde. “Er zit een knopje op de muur, daar druk je op, dan flikkeren ze even en dan heb je de hele nacht licht. Het voegt een subtiele laag toe aan de tl-buis, en het handige is: nu hoef je niet naar de Afsluitdijk te fietsen als je verlichting nodig hebt.”

Wie de tl-buis zelf wil zien moet snel zijn: de lichtgevende buis hangt nog tot 15 september in de bijkeuken van Studio Roosegaarde.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh, dit zou echt zo handig zijn bij ons op kantoor. Maar ja, ze zullen vast wel weer een godsvermogen kosten, dat is met al die hippe dingen van tegenwoordig het geval.

Reageer
gravatar

Daan Roosegaarde moet proberen subsidie voor zijn plan aan te vragen.

Gewoon een paar keer het woord ‘groen’ in je motivatie voor de aanvraag stoppen en de geldla staat open bij de overheid.

Corrie.

Reageer
gravatar

”De Tl buis is een inNovatie die behalve licht ook” …………

Ook wat?? Maak de zin eens af a.u.b.