Wetenschappers: ‘Geen kokos op nieuwe planeet’

Alleen beperkt leven mogelijk

Er is geen kokos aangetroffen op de recent ontdekte planeet Proxima b bij de ster Proxima Centauri. Volgens wetenschappers is kokos in geen enkele vorm mogelijk op de planeet: “Geen kokoswater, geen kokosijs, zelfs geen kokosolie. Deze ruwe omstandigheden maken zinvol leven daar vrijwel onmogelijk.”

Toen de planeet vorige maand werd ontdekt, werd er juist nog gehint naar de mogelijkheid van leven. Nu moeten de astronomen het optimisme dus alweer temperen: “Als er al leven is op AX-43, dan is het zeer beperkt. De organismen moeten het dan doen zonder kokos in hun yoghurt, shampoo of koffie, waardoor ze geen enkele reden hebben om van de bank af te komen.”

De onderzoekers zijn teleurgesteld: “De bemande missie die we naar AX-43 hadden willen sturen is compleet overbodig geworden. Er zijn kippen in overvloed, maar ja.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Proxima b is evolutionair lichtjaren verder dan onze aarde. De kokoshype is daar al milennia voorbij.

Zij gebruiken tegenwoordig brakli, maar dat zegt ons niks natuurlijk.

Reageer
gravatar

Op het moment dat ons het bericht bereikt dat ze daar brakli gebruiken, (al zegt dat ons niks natuurlijk) is de hype daar al over en zegt het hen niets meer. In een iets groter verband is het denkbaar dat als we hier de vrij zinlose planeet procima b hebben ontdekt de planeet daar ter plekke alweer een andere naam heeft of zelfs in de vergetelheid verdwenen is.

gravatar

Wat een ellende. Maar ik zie wel mogelijkheden voor handel. Wij hebben meer dan genoeg kokos. We hebben helaas alleen ook meer dan genoeg banken. Dan zit er niets anders op dan een invasie te plannen.

Reageer
gravatar

Treffend! Reeds in de jaren ’90 bezong het onvolprezen Trio Hallo Hallo het belang des kokosnoots. Dat lied begon met de onheilstijding “Als je strandt op een onbewoond eiland heb je ‘s morgens geen zacht gekookt ei want
Ga niet zoeken, het is maar een tip:
Tis onbewoond, dus je ziet er echt geen kip.”
Gelukkig blijkt er op dat onbewoond eiland wél de kokosnoot te zijn….

Reageer