Wilders: ‘Eigenwoningforfait niet langer koppelen aan WOZ-waarde’

PVV-leider wil aanpassing ozb-tarief en waterschapsheffing

Het eigenwoningforfait zou niet langer gekoppeld moeten zijn aan de WOZ-waarde van een huis. Dat zegt PVV-leider Wilders.

Volgens Wilders is de maatregel noodzakelijk om starters op de woningmarkt te compenseren voor de stijgende WOZ-waardes: “Ik denk dat de oplossing tweeledig is. Enerzijds zul je moeten kijken naar een aanpassing van het ozb-tarief en in het verlengde daarvan een getrapte verlaging van de waterschapsheffing. Daarnaast is de automatische koppeling tussen de WOZ-waarde en het eigenwoningforfait een ongelukkige. Op termijn zul je naar alternatieve parameters moeten kijken om de bijtelling voor het eigenwoningbezit vast te stellen. Ik besef dat dit politiek gevoelig ligt, maar ik denk toch dat we hierover met elkaar in gesprek moeten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik snappum niet. Dit is toch een satirische site? (Wikipedia: Een satire of hekeldicht is een kunstvorm waarbij vaak op humoristische wijze maatschappijkritiek wordt gegeven.)

Reageer
gravatar

Ik verwacht dat Geert deze boute uitspraken nog zal nuanceren. Hij beseft als geen ander dat een breed draagvlak in het parlement nodig is om zo’n gevoelige maatregel een kans tot slagen te geven.

Reageer
gravatar

Op zich is de fractie van VNL het eens met het voorstel van dhr Wilders. Wel is onze fractie van mening dat de voorstellen goed getoetst moeten worden aan de Europese regelgeving. Het zou een blamage voor Nederland zijn als we op de vingers zouden worden getikt door het Europees Parlement, dat we uiteindelijk zelf op democratische wijze hebben gekozen.

Reageer
gravatar

Ik geloof dat Geert Glorix wat ‘presidentieler’ over probeert te komen, net als Dump Trump.

Jammer, wat heeft deze prietpraat nou nog met kut-Marokkanen te maken?!

Reageer
gravatar

Dit doet me denken aan het tientje van Kok dat verrekent met de kilometerheffing voor meer handen aan het bed zou zorgen. Nooit meer iets van vernomen …

gravatar

Sammie,
Handen aan het bed…
Het vermaledijde paars van Els Borst was koud drie maanden weggevaagd door Pims erfgenamen, toen haar opvolger kon aankondigen dat de wachtlijsten in de zorg waren opgelost… In drie maanden het wachtlijstprobleem oplossen was een prestatie van een niveau die geen enkele bestuurder daarvoor of daarna heeft geëvenaard.
En toch weet haast niemand meer wie het was, de opvolger van Els Borst. Vreemd.

gravatar

De opvolger van Els werkte dusdanig in de achtergrond dat hij of zij mét wachtlijst en al oploste en ongezien in een achterkamertje gebruik maakte van een afvloeiregeling.

gravatar

Wat je zegt Bas, wellicht heeft Geert in navolging van Kok zijn ideologische veren afgeschud, en babbelt hij in het vervolg tijdens bilateraaltjes gezellig mee.

gravatar

Ik zie in uw reactie geen vraag, vadaar geen reactie.

Misschien de volgende keer een vraagteken plaatsen achter uw vraag.

Ik ben geen luistergoeroe of sociaal werker maar gewoon benieuwd!

Dit bericht is gericht tot de plaatsers en reageerders maar vooral tot “Coffee monster”.

Benny

Benny

gravatar

Tjongejonge kijk eens aan! Geert is met zijn goede been uit het verkeerde bed gestapt zo lijkt het. Natuurlijk praat hij nog steeds onzin, maar het is de toon die de muziek maakt.

Nu ben ik dan ook benieuwd wanneer Geert de hand reikt richting de partners om met hen het complexe vraagstuk rondom de chemo-treinen door stadscentra te bespreken, teneinde zo een veiliger Nederland te beogen.

Reageer
gravatar

Niet zo moeilijk denken en dat dan ook in die woorden opschrijven Trentvolger, zo snapt niemand wat je bedoelt.

Een complex vraagstuk is tot eenvoud terug te brengen als je het beschrijft in begrijpelijk Nederlands

Daarom nog maar een keer zoals net ergens anders neergezet: “Een hoed zonder rand is als een keppeltje zonder hoofd. Totaal zinloos”.

Benny

gravatar

Het spijt me moeten zeggen Benny:
je mag óveral op reageren. Echt overal op! Daar is het tenslotte de de Speld voor.
Behálve als het gaat om één ding: correct Nederlands taalgebruik. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt is je schriftelijke taalbeheersing namelijk bepaald niet goed te noemen.

(Bijv. – ”is tot eenvoud terug te brengen”- is geen Nederlands! Waarschijnlijk bedoel je – ”Een complex vraagstuk in eenvoudige bewoordingen uitleggen”. En dat is maar een klein voorbeeld, zou er zó nog een paar kunnen opnoemen.)

Misschien ken je de uitdrukking uit het Nieuwe Testament:
`”wel de splinter in het oog van de ander zien, maar niet de balk in het eigen oog”.

gravatar

Het spijt me moeten zeggen Benny:
je mag óveral op reageren. Echt overal op! Daar is het tenslotte de de Speld voor.
Behálve als het gaat om één ding: correct Nederlands taalgebruik. Zonder dat je het zelf in de gaten hebt is je schriftelijke taalbeheersing namelijk bepaald niet vlekkeloos.

(Bijv. – ”is tot eenvoud terug te brengen”- is geen Nederlands! Waarschijnlijk bedoel je – ”Een complex vraagstuk in eenvoudige bewoordingen uitleggen”. En dat is maar een klein voorbeeld, zou er zo nog een paar kunnen opnoemen.

Ken je de uitdrukking uit het Nieuwe Testament: ”wel de splinter in het oog van de ander zien, maar niet de balk in het eigen oog”?

gravatar

Gewoon het eigenwoningbezit naar box 3, Iedereen een basis inkomen ter hoogte van het minimumloon en het belastingpercentage op de inkomstenbelasting gelijktrekken met de leeftijd.

Bij mooi weer kun je dan nog altijd een temperatuurkorting geven.

Iedereen blij.

Reageer
gravatar

Met woorden als: tweeledig, ozb-tarief, getrapte verlaging, waterschapsheffing, automatische koppeling, WOZ-waarde, eigenwoningforfait, alternatieve parameters, bijtelling, eigenwoningbezit, is het overduidelijk dat deze tekst niet door een PVV’er is geschreven en al zeker niet bedoeld is voor PVV-kiezers.

Reageer
gravatar

Waterschapsheffing, dat is toch een extra heffing als een supermarkt veel schappen met water heeft? Allochtonen drinken vaak water, waarom wil Wilders deze belasting verlagen? Wij (Ingrid en ik) snappen er niks van! Ook vinden wij dat er een AA-drink-heffing moet komen. Veel allochtone jongeren drinken dat goedje.

gravatar

Wilders weer met zijn startersprietpraat. Maar als hardwerkende oudere die het land heeft opgebouwd profiteer ik helemaal niet van het eigenwoningforfait sinds mijn huis is afbetaald. En daar hoor je Geert natuurlijk niet over.

Reageer
gravatar

Dat is weer typisch Wilders, wat populistische prietpraat uitkramen, maar oplossingen ho maar. Alle eigen-woning-bezitters het land uit is een betere oplossing, maar dat zal ie wel te links vinden…

Reageer
gravatar

Dat is helemaal niet ‘typisch Wilders’. Meneer Wilders van de PVV is een man van duidelijke taal hetgeen voor iedereen te begrijpen is. Hij is wars van intellectuele prietpraat. Daarom staat zijn partij zo hoog in de peiling.

Dit artikel is duidelijk een gevalletje framen van De Speld als zijnde dat meneer Wilders van De PVV een intellectueel zou zijn.

Dat is hij niet, hij is één van ons.

Corrie.

gravatar

Hoi Corrie,

“In gesprek gaan” klinkt als iets wat nooit gebeurd voor of na de verkiezingen.
Net zoals jij alleen in de duinen ligt te wachten op iemand.

gravatar

@Dave: Alle mensen met een huurwoning het land uit is een betere oplossing. Dat zijn toch degenen die ons geld kosten! Zij hebben massaal subsidies: huursubsidie, zorgtoeslag. Onder die groep zitten ook de meeste werkelozen. Als we dat niet meer hoeven op te hoesten, kan er weer genoeg geld naar de ouderen en echt zieken (mits ze wel een koopwoning hebben, want anders zijn ze het land natuurlijk al weer uit). Kunnen we ook gelijk al die prachtwijken slopen, moet je zien hoe het land opknapt!