Wij hebben het verkiezingsprogramma van de PVV samengevat voor de gewone Nederlander

Verkiezingsprogramma’s zijn vaak moeilijk om te lezen voor mensen die de politiek niet op de voet volgen. Daarom hierbij een samenvatting (PDF) van het programma dat de PVV gisteren presenteerde.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is ook lastig. De juist samenvatting van alle retoriek van de rarekiek uit Venlo is ?!. Want het weet niet waarover het lult, dat is de ?, maar draagt dat oorverdovend uit, de !.

gravatar

Dank je wel voor deze samenvatting. het enige nadeel is dat waarschijnlijk het grootste gedeelte van zijn achterban dit artikel niet geheel begrijpt.

Reageer
gravatar

Waarom heeft Wilders al die moeite gedaan om een heel A4tje vol te schrijven. Die 2 zinnen waaruit zijn programma bestaat had ie toch ook op een bierfiltertje kunnen zetten?

Reageer
gravatar

Bijna goed: de url verwijst naar een bierfilter. Een bierfilterje is een kleiner exemplaar dat wordt gebruikt in een bierautomaat waarin bier per glas vers wordt gebrouwen.

gravatar

Dan is hier is WEL sprake van demonisering door Joachim!!

Zie je wel?!!

Daarom een verzoek aan de redactie van De Speld om het bericht van Joachim te verwijderen!

Corrie.

gravatar

Ho-ho-ho, wat is mis met mijn BSN dan?!
Sta-pel-gek, een beetje respect!

Zo, en nu gauw mijn haar over mijn hoorntjes kammen.

Stem PVV!
Geert Wilders

gravatar

Op het moment dat dit programma naar buiten werd gebracht, smolten beide speerpunten als sneeuw voor de zon. Thans wordt getracht de focus op beide speerpunten te herstellen, maar niet eerder dan dat de eerste Syriër na prinsjesdag aantoonbaar een uitkering heeft aangevraagd. Vooralsnog zit Geert ‘boerkini’s’ in het buitenland te tellen:

http://tinyurl.com/j6zkg3p

gravatar

Haha Corrie die spreekt over demoniseren! Straks begint m’n Docent engels nog te zeiken over te veel Engelssprekende mensen.

gravatar

Ik heb Ons gevonden!

Er is nl een partij ONS! (http://www.partijons.nl/) “Voor ons, door ons en met ons.”
Citaat:
“Wij streven naar een gezonde Nederlandse samenleving.
Helaas hebben we nog een lange weg te gaan voordat we ons doel bereiken.
De basisprincipes van Partij ONS zijn het tegengestelde van de gevestigde landelijke politieke partijen.
Wij stellen namelijk de mens centraal terwijl zij de angst van mensen centraal stellen.
Daarbij zetten wij in op vrijheid, gelijkheid en broederschap terwijl zij inzetten op dominantie, ongelijkheid en egoïsme.
Wij zijn natuurlijke leiders terwijl zij angstgebaseerde leiders oftewel dominante leiders zijn.
Wij ondersteunen de opkomst van het nieuwe tijdperk terwijl zij de neergang van het oude tijdperk proberen te stoppen.
Wij willen een gezonde relatie tussen burger en staat terwijl zij die relatie steeds meer verzieken.”
Dus dat idee van de PVV/Gekke Geertje is eigenlijk zo gek nog niet!

Reageer
gravatar

Wat ik mis aan het inzicht van Geert is dat hij niet begrijpt waar het werkelijke probleem ligt en dientengevolge de situatie alleen maar verergerd. In een wereld waarin de mensen het niet bepaald moeten hebben van inzicht en vernuft dan wel logica kan zijn denkwijze verstrekkende gevolgen hebben voor onze samenleving. Geert is een narcist pur sang, een gevaar voor zichzelf, zijn vrouw, maar wat vele malen erger is, grote groepen binnen onze samenleving. Temeer daar zijn retoriek aanzet tot afkeer en haat. Dat dit alles mogelijk is heeft uitsluitend te maken met een stijgend aversie jegens de politiek. Een tendens die overigens ‘wereldwijd’ in snel vaart om zich heen grijpt. Geert is in dat opzicht niet meer dan een goedkoop alternatief en zijn retoriek het vloeken in de kerk. Deze tendens geeft aan dat de mensen zich niet meer vertegenwoordigd voelen door de politiek en dientengevolge kan worden gesteld dat er sprake is van een bestuurlijk vacuüm. Een gat dat snel zal moeten worden gedicht wil de situatie op termijn niet totaal uit de hand lopen, zowel economisch, maatschappelijk als sociaal. We zullen een systeem moeten bedenken waarbij alleen maar het resultaat reden kan zijn om daar mee door te gaan en niet omdat we het nodig vinden om het volk zoet te houden.

Reageer
gravatar

Wilders ziet precies waar het omgaat. Om mensen en niet om geld en macht. Ben jij duuidelijk al te blind of geindoctineerd voor. Jammer alleen dat Wilders zo’n kneus van een politicus is. Wilders is geen oorzaak maar een gevolg en ik kies liever voor een goedkoop alternatief dan de gevestige misdadigers die ons land nu al 10 tallen jaaren aan het slopen zijn. Wilders vult het vacuum op, Jij wilt een anders systeem? Nou, dan begint dat toch echt met een ander soort politiek de kans geven in plaats van laf te blijven stemmen op de gevestigde orde en dan 4 jaar te gaan lopen zeiken om het resultaat.

gravatar

Wat ik mis aan het inzicht van Geert is dat hij niet begrijpt waar het werkelijke probleem ligt en dientengevolge de situatie alleen maar verergerd. In een wereld waarin de mensen het niet bepaald moeten hebben van inzicht en vernuft dan wel logica kan zijn denkwijze verstrekkende gevolgen hebben voor onze samenleving. Geert is een narcist pur sang, een gevaar voor zichzelf, zijn vrouw, maar wat vele malen erger is, grote groepen binnen onze samenleving. Temeer daar zijn retoriek aanzet tot afkeer en haat. Dat dit alles mogelijk is heeft uitsluitend te maken met een stijgend aversie jegens de politiek. Een tendens die overigens ‘wereldwijd’ in snel vaart om zich heen grijpt. Geert is in dat opzicht niet meer dan een goedkoop alternatief en zijn retoriek het vloeken in de kerk. Deze tendens geeft aan dat de mensen zich niet meer vertegenwoordigd voelen door de politiek en dientengevolge kan worden gesteld dat er sprake is van een bestuurlijk vacuüm. Een gat dat snel zal moeten worden gedicht wil de situatie op termijn niet totaal uit de hand lopen, zowel economisch, maatschappelijk als sociaal. We zullen een systeem moeten bedenken waarbij alleen maar het resultaat reden kan zijn om daar mee door te gaan en niet omdat we het nodig vinden om het volk zoet te houden. Mooier kunnen we het niet maken. Langer wel. Of toch niet. Reactie plaatsen maar dan. Hupsakee.

gravatar

Ja, maar kan ook nu en de volgende keer worden gebruikt. Nietszeggende flauwe kul van Wilders is een ! en ? waard.

gravatar

Behoorlijk slap Speld… Dat kan niet beter…

Programma is juist heeeeel duidelijk,. Weilicht vokomen onnhaalbaar, maar heel duidelijk.

Probeer t nog eens.

Reageer
gravatar

Hij is minder gestoord dan je denkt, hij gebruikt dit om het racistische kiesvolk aan zijn kant te krijgen, deze man gaat over lijken om stemmen te winnen. En het is het domme volk dat op hem stemt, die hebben de ballen verstand van de grondwet. Die denken echt dat hij als minister president alles kan beslissen. Een dictator dus en ondertussen blaten ze onzin over democratie

Reageer
gravatar

Dat wel natuurlijk, maar van dit soort gasten lopen er nog veel meer rond. Daar komt bij dat Geert in de leer is geweest bij Frits Bolkestein. Dat is er ook zo eentje die net als zijn partijgenoten het buskruit niet heeft uitgevonden, maar wel tegen anderen loopt te oreren dat het niet verstandig is een andere mening dan die liberale lulkoek van ‘m erop na te houden.

gravatar

Hohoho!!

Als je iemand als Frits Bolkestein al van domheid beschuldigt, ben je als goed geinformeerde (semi?-)intellectueel wel heel ver van het padje geraakt…..

Wat een ieder ook van zijn politieke opvattingen verder moge vinden, dom is hij allerminst!

gravatar

Ach zo, het lijkt erop dat ik de Frits Bolkestein Fanclub ietwat direct heb aangesproken, en dat is wel het laatste waar ik op zat te wachten.

Maar nu we mekaar toch spreken even een vraagje: Hoever reikt het puntje van de stoel waar de leden annex familie van de club inclusief jezelf nog weten te balanceren wanneer Frits’ protegé “genoeg is genoeg” of “minder minder” tot het land adresseert?

Frits zelf zou dat niet verstandig achten, want Frits is altijd een verwoed aanhanger van materie gebleken, om vervolgens zijn intellectuele verleiding als een duiker te kanaliseren in de vorm van een manuscript.

Inmiddels is de geest behoorlijk uit de fles; een inschattingsfout van jewelste, die al jaren wereldwijd onderwerp van discussie is, om over de kosten ervan nog maar te zwijgen. Ik ben daarom benieuwd naar je antwoord Cornelis.

gravatar

Wel iets beter de trends uit het verleden geanalyseerd beste Trendvolger. Geert en de heer Bolkestein hebben echt vrijwel niets met elkaar gemeen.
Heer Frits is een frivole intellectueel die bijzonder goed kan argumenteren (en debatteren) en daarbij de controverse niet schuwt. De enige overeenkomst met Geert is dat deze rechtlijnige rechthaber ook de controverse niet schuwt.
Heer Bolkestein begon destijds over het culturele aansluitingsprobleem in de achterstandswijken. Lang voor Pim er een running gag van maakte. De punten waar Bolkestein om verguisd werd, zijn lang en breed door alle partijen erkend.

Maar hoe Frits, of wie dan ook eigenlijk, ooit een liberaal heeft kunnen zien in Geert?

gravatar

Ik begrijp de zinsnede
– ”altijd een verwoed aanhanger van materie gebleken, om vervolgens zijn intellectuele verleiding als een duiker te kanaliseren” niet goed.” ( ja okee, die essay-bundel ‘de intellecuele verleiding’,) vooral dat van die materie .

kunt u nader dat toelichten?

gravatar

Beste Cornelis,

Excuses, ik blijk een lidwoord voor ‘materie’ te hebben vergeten te vermelden, en het woord ‘want’ vergeten te vervangen voor ‘hoewel’.

I.a.w.: ‘hoewel Frits altijd een verwoed aanhanger van de materie is gebleken’.

Hopelijk heb ik hiermee enige duidelijkheid verschaft.

gravatar

Tegen!!! Eruit!!! Minder!!! en waterstofperoxide zijn eigenlijk de thema’s die ik mis. Maar dat zal bij de formatie wel naar voren komen.

Reageer
gravatar

Het programma van de PVV kan op een A4 tje. Het volgend programma kan waarschijnlijk op een geel post-it papiertje. Toch handig zo’n 1 persoons partij zonder leden.

Reageer
gravatar

Meneer Wilders zij de glorie, opgestane Heer,
Meneer Wilders zij de victorie, nu en immermeer.
Uit een blinkend stromen daalde de PVV af,
heeft de steen genomen van ’t verwonnen graf.

Zie Hem verschijnen, meneer Wilders, onze Heer,
Hij brengt al de zijnen in zijn armen weer.
Weest dan volk des Heren blijde en welgezind
en zegt telkenkere: “meneer Wilders overwint.”

Corrie.

Reageer
gravatar

Jezus, wat een afgang om een gezang om te buigen tot een stuk wildersverheerlijking. De componist van het gezang en de tekstschrijver uit de 17e of 18e eeuw draaien zich gierend in hun graf om. Moet kunnen.