Paniek bij DWDD: ‘Hebben we iets van Toots, jongens?’

Matthijs wil gewoon Toots horen nu, kom op

Grote paniek vanochtend op de redactie van De Wereld Draait Door. Het programma wil vanavond een muziekfragment laten horen van mondharmonicaspeler Toots Thielemans die vandaag overleed. Vooralsnog is er geen fragment gevonden.

“Hebben we iets van Toots, jongens?” vraagt presentator Matthijs van Nieuwkerk als hij de redactieruimte binnenwandelt. Het blijft stil. “Ik wil hem gewoon horen nu, kom op. Hebben we iets van Toots? Dieuwke, kun jij iets spelen van Toots? Een flard, een knik naar de meester? Kom op jongens, ik tel tot drie. We willen hem gewoon horen nu, klaar.”

Twintig redacteur speuren zwetend het internet af, naarstig op zoek naar een geluidsfragment van Thielemans. Of desnoods van een andere mondharmonicaspeler, geen mens die het door zal hebben. De zoektocht levert niets op. Nog even klinkt het “IK WIL GEWOON TOOTS HOREN NU!!”, voordat de deur met een harde klap dichtslaat.

De Wereld Draait Door begint vanavond om 19.00 uur. De redactie heeft nog acht uur.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Appie Baantjer is dus dood, Piet Römer is ook niet meer oproepbaar en Jean “Toots” Thielemans kan de herkenningsmelodie niet meer spelen. Quid nunc? De zaak: Tatort heropenen? Horst Tappert en Derrick opgraven? Schimanski oproepen?

gravatar

Tja, tragisch geval die Miep, werkt haar hele leven al fanatiek in touw om een gouden idee te verzilveren en is nog nooit verder gekomen dan brons.

gravatar

Zo is het!

En als Dirk het verschil niet kan horen of zien dan zal hijzelf ook nooit het verschil maken.

Kom d’r maar in sociaal werker.

gravatar

Je moet fragmenten op de plank hebben liggen bij mensen van die leeftijd; dat weet iedere dagbladredacteur, en met YouTube hoeft dat toch niet zo’n probleem te zijn, Djeez

Reageer