Nieuw reality-format: tafel met pratende mensen

Zes mensen gaan een uur praten en álles wordt gefilmd

De Publieke Omroep begint vanavond aan een nieuw experiment: zes mensen gaan aan een tafel met elkaar praten en álles wordt gefilmd. Met het format bereikt het genre van reality-tv een nieuw hoogtepunt.

NPO-directeur Frans Klein: “We zetten zes mensen aan tafel en maar kijken wat er gebeurt. Heel spannend. Iedere dag moeten er vijf mensen weg, gewoon aan het eind van de uitzending. De presentator gaat dan door naar de volgende aflevering.”

TV-recensent Hans Beerekamp is kritisch. “Het lijkt mij nogal saai om naar een ruzie tussen een Rusland-kenner en een misdaadjournalist te kijken. Die mensen gaan natuurlijk door elkaar heen praten en dat leidt nergens toe. Die gesprekken lijken misschien spannend als je er een camera op zet, maar je zult zien dat daar niks uit gaat komen.”

Ook Volkskrant-columnist Jean Pierre Geelen is niet enthousiast: “Ik vrees dat ze veel te weinig mensen kunnen vinden die zo gek zijn om daar te gaan zitten. Dan komen dus steeds dezelfde types terug. Je kunt je afvragen of mensen vier keer per week naar Peter R. de Vries willen kijken. Bovendien gebeurt er in Nederland veel te weinig om elke dag een interessant programma te vullen. Of je moet echt met actrices willen gaan praten.”

PAUW is vanavond om 22.30 uur te zien bij de VARA op NPO1.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is oud nieuws en bewijst de luiheid van de Speldredactie. Een tafel met zes zwijgende mensen anderhalf uur uitzenden – dát zou pas vernieuwend zijn! Inhoudsloze stilte ipv inhoudsloos en discriminerend gebrabbel

Reageer
gravatar

Ik zou dit realiteitsformaat best een kans willen geven. Een soort keukentafelgesprek, maar dan zonder vieze borden. Daar kan weinig fout mee gaan, toch? Maar ja, je moet natuurlijk wel bikkels vinden die als eerste de rol van gast op zich willen nemen. Wie durft?

Reageer
gravatar

Als we ruimte maken voor gesprekken op teevee, vind ik dat er ook ruimte gemaakt moet worden om te discussiëren over zwarte piet.
Ik vraag me namelijk sterk af dit cultuurfenomeen nog wel van deze tijd is, en of we niet stapsgewijs naar een kleurrijker alternatief kunnen.
Per slot van rekening is het al bijna september.

ik laat het aan de wijze heren van de televisie over!

Reageer
gravatar

Ik ben met name heel erg benieuwd naar de mening van kleinere politieke partijen zoals Denk.
Daar zou mijns inziens echt meer aandacht aan geschonken moeten worden!

gravatar

Henk, drie door mij begeleide promovendi hebben likkebaardend kennis genomen van het perspectief dat jij schiep. Twee ervan beginnen nu een promotieonderzoek naar de problematische relatie tussen etnische diversiteit (o.a. Zwarte Piet, DENK (inclusief Sylvana Simons) en het participeren in overwegend blanke talking head-shows. De derde promovenda focust zich op de dichotomie tussen de gesproken woorden van de talking heads en hun contrasterende lichaamstaal.
Mijn lederen leerstoel wordt mede mogelijk gemaakt door het Clingendael-instituut, der Consumerbond, Vereniging Eigen Huis en de Stichting Blijf-van-mijn-Lijf.

gravatar

Wat een geweldig voorstel Henk Likkebaard!

Bij de Zwarte Pieten-discussie ga ik altijd helemaal strak. Wat mij betreft kunnen we er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Het is ook goed voor mijn partijtje, de PVV van meneer Wilders. Hoe meer er gepraat wordt in talking head-shows over het Zwarte Pieten-vraagstuk. Hoe meer stemmen voor de PVV van meneer Wilders. Dat is belangrijk omdat de verkiezingen er aan komen.

I love you.

Corrie.

gravatar

Bedankt voor de tip Koffiepraat. Maar helaas, anders dan jij denkt is de toegang tot de fondsen van http://www.Nederlandbekentkleur.nl niet zo gemakkelijk. Er is een ballotagecommissie die heel kritisch kijkt naar de mate van politieke correctheid en positieve discriminatie van en door subsidievragers. Té kritische benaderingen van het ideologische kleuren-vraagstuk komen niet in aanmerking voor subsidie, zo lieten de fondsenverstrekkende Saoedi’s achter NBK.nl al weten. Zelfs mijn incidentele bijdragen aan De Speld zijn hierin meegewogen, dus helaas, geen pindakaas.

gravatar

Tja., Outsider. Dat kan een probleem worden wanneer je als ‘not coloured’ bij stichting ‘Nederland bekent kleur’ een subsidie aanvraagt. Of het waar is weet ik niet zeker maar het schijnt dat je voor een subsidieaanvraag bij hen tot in de 16e eeuw je je familiestamboom moet overleggen voor een antecedentenonderzoek op politieke correctheid. De aangemeten slachtofferrol is namelijk een groot goed bij ‘Nederland bekent kleur’.

gravatar

Ja, dat vult lekker op en is lekker makkelijk,
Gewoon kijkers laten suggereren en van internet plukken.

Lache, en het lijkt bijna best wel origineel.

Oppassen dat niet alle andere programma’s precies hetzelfde gaan doen.
Misschien dit creatieve idee vastleggen?

gravatar

Het is misschien een nieuw reality-format. Een tafel met pratende mensen. Maar de VARA kennende zal het wel weer een uitzending worden met linkse propaganda.

Meneer Wilders van de PVV zie je er nooit.

Corrie.

Reageer
gravatar

Gaat het lieve Benny? Ben je weer reacties uit Corrie’s naam plaatsen? Ben je weer boos op haar? Steekt daarom je obsessie van Corrie weer de kop op? Wil je erover praten?