Bron: Wikimedia Commons

Verwarde man bombardeert Aleppo

Al sinds september vorig jaar bombardeert een verwarde man de Syrische stad Aleppo. De man kiest schijnbaar willekeurige doelwitten om gigantische explosieven op af te vuren – ziekenhuizen, garages, woonhuizen en munitieopslagplekken van rebellen. Volgens ooggetuigen is de man ‘niet goed bij zijn hoofd’.

De inwoners van Aleppo zijn bang, maar laten zich niet uit het veld slaan. “Het is natuurlijk een schande dat zo’n gek dat hier kan doen”, zegt Ismail, een dertigjarige inwoner van de stad. “Je hoort vaak genoeg van aanslagen in Frankrijk en Duitsland, schietpartijen in Amerika. Maar we willen het daar niet direct mee vergelijken, dat is veel te veel eer voor een zo’n gek.”

De 25-jarige docent Sarah maakt zich echter meer zorgen. “Het komt zo wel heel dichtbij. Je gaat je toch afvragen of het geen ideologische daden zijn. Ik zie er op zich wel een patroon in.” Ook is ze bang voor een aanzuigende werking: “Zien bombarderen doet bombarderen. Je denkt zo wel twee keer na voor je je kinderen buiten laat spelen.”

Syrische veiligheidsdiensten hebben een sterk vermoeden wie de dader is, maar hebben hem wegens beperkte internationale politieke middelen nog niet kunnen aanhouden. Kapitein Adnan: “Het is een eenling die toevallig een paar vliegtuigen met piloten en bommen aanstuurt. Daar kun je je als open samenleving gewoon moeilijk tegen wapenen. Moet je heel Aleppo dan maar dichtgooien? Nee.”

Op een paar miljoen gevluchte mensen na reageren de inwoners van Aleppo gelaten, en gaan ze door met hun dagelijkse verplichtingen. Ismail gaat in ieder geval gewoon weer naar zijn kantoor, dat op dit moment geen dak en slechts een muur heeft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar die mannetjes die in de VN een veto over sancties tegen Adaolf Assad uitspreken, zijn die dan óók verward?

Of zijn het een stel egoïstische klootzakken met eigenbelangen? Rusland, China, ..

En dat de VN die mannetjes veto’s láát uitspreken, is de VN dan ook verward?

Of bestaat de VN uit een stel slappe sukkels die nog steeds geen orde op zaken hebben gesteld wat dat betreft?

Misschien bang voor een veto.

Dictatuur, martelingen, verdwijningen, 5 jaar burgeroorlog, gifgasaanvallen, vatbommen, een land in puin, 150.000 doden, miljoenen vluchtelingen & migranten, Europa een puinhoop, …

Zou het niet eens tijd worden prioriteiten te stellen, i.p.v. ‘diplomatiek’ met Adolf Assad om te gaan?

Wat mij betreft gooien ze gewoon eens een bom op Adolf, en wel NU.

Reageer
gravatar

Eenlingen zijn gevaarlijk. In een groep is er altijd wel iemand die domme dingen uit je hoofd praat.
Wat vinden jullie van deze reactie? Zal ik hem plaatsen of niet?

Reageer
gravatar

Ja hoor, je mag het plaatsen. Zou het wat voor jou zijn om af en toe een reactie te geven op een der talloze Benny’s op dit forum? Terwijl er zoveel plaatst krijgt de arme man nooit een reply op zijn reacties. Mijn vermoeden is dat het een eenling is die niemand in zijn omgeving heeft om domme dingen uit zijn hoofd te praten.

gravatar

De verwarde man zal wel een moslim zijn. Die kunnen maar één ding en dat is elkaar en anderen uitmoorden. In Aleppo moeten ze er maar aan wennen.

Nog bedankt lieve mensen voor de 119 likes die ik bij mijn reactie van het artikel: ‘Schippers gooit wereldrecord discuswerpen met zilveren medaille.’ heb gekregen.

URL: http://tinyurl.com/h7yllrd

Het is een bevestiging voor mij dat ik door de lezers gewaardeerd wordt. Het liefst zou ik jullie allemaal willen uitnodigen voor een fijne wandeling in de duinen bij Scheveningen. Maar zoveel mensen kan Corrie niet trekken.

Love you all. xxx

Corrie.

Reageer
gravatar

De beide mannen die heel Aleppo uitmoorden, beste Corrie, zijn niet verward maar (toeval?) wél allebei muzelman. De één is een paranoïde president die goed met kwaad laat lijden, de andere is een onbeschaamde lustmoordenaar die grootschalig van zijn hobby zijn beroep maakt. Beider financiers moeten in kringen van schatrijke oliebaronnen worden gezocht. Human Watch denkt aan bronnen op de Saoedische breedtegraad

gravatar

Sssst Outsider, dat de Saoedisch erbij betrokken zijn mag je niet vermelden. Saoedi-Arabië is bevriend met het Westen. We hebben hun olie nodig.

Dat het conflict in het Midden Oosten eigenlijk gaat om religieuze machtspolitiek tussen de Soennieten en Sjiieten in de regio wordt door de linkse westerse pers verzwegen.

De enige manier om rust in de regio te krijgen is wanneer de één de ander kan onderdrukken. Dat doen ze al eeuwenlang.

Ze zijn het zo gewend.

Corrie.

gravatar

Ja. voorzichtig hè? De NSA hört mit. Je zult mij ook niet horen zeggen dat ze daar in S.A. een dubbele moraal en boekhouding voeren.

gravatar

Dikke Corrie, jij bent toch zo trots op je Nederlanderschap? Waarom schrijft je dat niet correct Nederlands. Hoe kom je er in hemelsnaam bij om te schrijven ‘dat ik door de lezers gewaardeerd wordt’? Dat laatste woord moet uiteraard zonder ‘t’. Je schrijft nog beroerder dan al die mensen over wie jij je zo druk maakt en negatief uit. Niet geloofwaardig dus.