El Pais/YT

Sarina Wiegman verheugd: IS-vrouwen kiezen voor Nederland

Tot grote vreugde van bondscoach Sarina Wiegman hebben twee IS-vrouwen voor Nederland gekozen.  

“We kunnen hun strijdbaarheid heel goed gebruiken”, zegt ze. “De dames hebben laten zien dat ze uitstekend een tegenstander kunnen intimideren. Nog steeds lopen er vrouwen over de wereld rond die sidderen als ze terugdenken aan hun confrontatie. Ook staan ze altijd goed in de bedekking.”

Wiegman prijst ook hun gevoel voor groepsbelang. “Ze weten als geen ander hoe het is om in dienst van een team te spelen. Zoiets zie je niet vaak meer, men is vooral bezig met eigen succes en het individuele palmares. Het is dan mooi om te zien dat ze niet zelfzuchtig zijn wanneer een teamgenoot er beter voorstaat om de tegenstander te vernederen.”

De vrouwen zelf hebben lang over de beslissing getwijfeld. “Als radicale moslima heb je toch verschillende loyaliteiten”, vertelt één van hen. “Je hebt het land waar je bent opgegroeid en het land waar je oorlogsmisdaden hebt gefaciliteerd. Dat is geen makkelijke keuze. Maar goed: je wilt in 2021 toch naar het EK, en dat kan niet met IS. Zoiets geeft dan toch de doorslag.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En BESCHEIDEN , laten we dat niet vergeten!
Ze hoeven niet zo nodig met hun gezicht op een opsporingsposter.

Heeft toch wel wat, die UBMO’s (Unidentified Black Moving Objects red.).
Waarom zouden we dat eigenlijk verbieden?

Die buschauffeur, dàt was pas een NSB-er!

Reageer
gravatar

Ach het is even wennen, die zwarte spoken.
Maar dit moet óók kunnen, vrijheid van religie!

Als vrouw bied ik deze zusters een warm welkom in mijn prachtige stad aan!

Natuurlijk zijn jullie kindertjes ook van harte welkom. Kunnen ze lekker samen met mijn kinderen met wapens spelen. Pief-paf-poef, hahaha!

En ja, jullie arme mannen kunnen niet achter blijven, ze reden alleen met ambulances!

Groetjes, salam alaikum!
Famke

gravatar

Er zijn enkele kleine onoverkomelijkheden. Als ze menstrueren mogen ze van Allah geen bal aanraken. Door de boerka kunnen ze niet goed schieten. (Ze zijn trouwens gewend dat hun mannen dat doen.)Tijdens ramadan hebben ze hongerklop. Ze willen hun naam niet achter op de boerka.

Maar er zijn, naast de pluspunten in het artikel, ook enkele voordelen. Ze zijn vanaf de hoogste plaats op de tribune herkenbaar door een rugnummer op het hoofddoek. Ze hoeven niet zoals hun mannen om de haverklap te gaan zitten buigen op een kleedje. Er zijn geen toeschouwers die uitsluitend komen kijken om hun innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Reageer
gravatar

Voetbal is niet enkel een mannensport. Zo zie je weer hoe tolerant wij zijn.
In samenwerking met Veilig Plassen Nederland werken we aan het ene ras naar een nieuw ochtendgloren.

Reageer