Vrouw wil geen orgasmes meer zolang evolutionair nut niet bewezen is

'Is dit nou echt nodig?'

Irma wil geen orgasmes meer zolang niet duidelijk is wat voor functie ze hebben voor haar eigen voorplanting. “Ik beleef minstens drie keer per dag een extatisch hoogtepunt, maar dat heeft toch geen enkel evolutionair nut? Ik wil gewoon kinderen”, spreekt de 39-jarige bijna gefrustreerd.

Irma is al zes maanden aan het proberen om zwanger te raken. “Ik snap best dat het vanuit de evolutiebiologie te verklaren is waarom ik seks zou moeten hebben. Maar wie heeft in godsnaam bedacht dat daar genot bij moet komen kijken? De seks wordt echt niet leuker van een waanzinnige climax.”

De office manager denkt erover om uit principe niet meer te genieten van het liefdesspel. “Sommige biologen geloven dat ik klaarkom omdat dat helpt de eisprong op gang te brengen. Anderen geloven weer dat het de band met mijn partner versterkt. Zolang de wetenschap daar geen duidelijkheid over kan verschaffen hoef ik voorlopig niet meer te zweven op golven van extatisch genot. Ik denk namelijk niet dat Darwin het allemaal zo bedoeld heeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In het kader van een wetenschappelijk verantwoord hoor en wederhoor hebben wij nog even met Irma gebeld. Irma was oorspronkelijk uitgenodigd door het NISSO om mee te werken aan een longitudinaal onderzoek, maar toen wij omzichtig de vinger op de zere plek legden, kwam zo toch vrij vlot tot een serieel orgasme. Irma beraadt zich nu op herziening van haar standpunt; de biologische klok tikt dóór en een laboratorium-bevruchting leidt vaak tot een éénoudergezin

Reageer
gravatar

Irma, er is een verschil tussen seks en voortplanting. Jij hebt tot nu toe alleen aan seks gedaan (met als doel plezier en als middel het orgasme). Probeer het eens met voorplanting.

Reageer