‘Ik heb mijn vriendin ontmoet in een K-hole’

Het was liefde op het half verlamde gezicht

Het strompelen gaat Dave steeds moeizamer af als hij neerploft op de rand van het festivalterrein. De Schiedammer heeft een flinke lijn ketamine naar binnen gewerkt en de uitschakeling van zijn zintuigen voelt als een voetnoot bij de rush waar hij in zit. Dan ziet Dave naast zich in het gras een verlamde lotgenoot liggen: Daisy.

“Toen ik in haar half dode ogen keek, klikte het meteen,” zegt Dave. “Die vibes waren zo sterk. Ik wist dat de hallucinaties eraan zaten te komen, dus ik wilde snel mijn move maken.” Al snel komt hij erachter dat zijn geest inmiddels volledig gedissocieerd is van zijn lichaam. Dave: “Ik kon alleen maar kwijlen in het droge gras.”

Daisy is op dat moment in een soortgelijke staat van zijn. In de periferie van haar bewustzijn hoort ze Dave naast zich af en toe iets ijlen. “Alles vloeide samen, ik zag vormen en kleuren en ik hoorde het geluid van een sympathieke zeekoe. Het geluid was meteen heel vertrouwd, ik voelde me heel geborgen. Dat is daarna altijd zo gebleven.

Dave: “Op een gegeven moment was ik aan het zweven in een zee van agressieve cobra’s en toch voelde ik de enorme liefde van Daisy. Die energie was zo sterk gewoon.”

Als de twee langzaam ontwaken uit de roes, is de vonk definitief overgeslagen. Dave en Daisy wonen inmiddels gelukkig samen in Schiedam en er is een kleintje op komst.

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

:’D is weinig inzichtelijk; bedoelt u soms: het welkomstlied van de VVD in D groot, opus 23?
Dat gaat zo: “Belastingvluchters Aller Landen, bevrijdt u van alle morele banden. Fiscaal vervolgden dezer Aarde, is voor u rijkdom van primaire waarde. schaart u dan kloek onder het vaandel der Liberalen. Ons leger fiscalisten zal niet dralen, armoedzaaiers uw belasting te laten betalen. Geniet nu onbezorgd van AEX, Dow Jones en Panamese offshore, daar zorgt Jeroen Dubloen Deysselbloem wel voor”. met een 40-koppige brassband o.l.v. Maîtresse Edith Schippers
Als u dit bedoelt met :’D, dan heeft u zich er wel verdomd makkelijk van af gemaakt. Volgende keer wat duidelijker zijn hoor.

gravatar

K-hole is een soort van vegetatieve toestand waar je in komt als je teveel (of genoeg, afhankelijk van perspectief) ketamine gebruikt 😉

gravatar

Prachtig Nederlands: Waarom nu eerst weer teruggrijpen naar geni-taal? Je kunt K-hole ook gewoon uitspreken als keyhole; voor degenen onder ons die het Engels intussen ontstegen zijn: sleutelgat.

gravatar

Dat vind ik niet echt netjes van je tegenover Daisy. Daisy is ook iets minder opzoek naar aandacht dat Corrie van Hiernaast. Ze zoekt liever de hoek van een festival terrein op. Deed Corry dat maar…

gravatar

Jammer dat De Speld niet vermeldt dat een vergelijkbaar festival-resultaat haalbaar is met 2 OD’s van benzodiazepinen in combinatie met Rohypnol en 30 cc. helium. We moeten af van de gebruikelijke festivalrecepten om stoned te worden, de grondstoffen daarvoor worden schaars. .

Reageer