Bron Flickr - World Armies

Sloppenwijk ceremonieel platgeveegd tijdens spectaculaire opening Olympische Spelen

Jaren gewerkt aan choreografie

De voorbereidingen voor de Olympische Spelen zijn in volle gang. In de favela’s van Rio de Janeiro wordt al uitgebreid geoefend voor de feestelijke openingsceremonie, waarbij een complete wijk zal worden platgeveegd door de militaire politie.

Aan de choreografie van de ceremonie is jaren gewerkt. Bij de voorbereiding van de spetterende show met rubberen kogels, flitsgranaten en vuurwapens zijn het afgelopen jaar 307 burgerslachtoffers gevallen en 14 wijken geruimd. Volgens een woordvoerder van de politie van Rio de Janeiro is elk schot nu zo goed ingestudeerd dat de show vlekkeloos zal verlopen. Na de ruiming kunnen de atleten zorgeloos naar het Olympische dorp lopen.

De militaire politie hoopt de opening van het WK voetbal van 2014 te overtreffen. Destijds vielen er in de aanloop 580 slachtoffers en werden 21 wijken geruimd. “Natuurlijk is het een grote opgave om het WK te evenaren, maar vergeet niet dat Shakira nog een liedje komt zingen. Daar kijkt de hele wereld reikhalzend naar uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zie foto: dit is gewoon een Favela Flying Cocaïne Squad op weg naar een rip-off. Standaardsamenstelling: 5 man en een hond met gele tong en een witte neus (de z.g. toegevoegde cocaïne-hond, opgeleid door onze Stichting Hulphond). De hond is verslaafd aan coke en herkent de lucht ervan op 10 meter afstand, QED.

Reageer
gravatar

wat een sarcasme, het lijkt er alleen op dat de meesten van de lezers het serieus een goed idee vinden. Wat is er erger vraag ik mij af, wat ze daar doen of dat er blijkbaar mensen zijn die het ermee eens zijn? bizarre wereld. Alle levens zijn even kostbaar en wie dat niet begrijpt zou een jaar vrijwilligerswerk moeten doen in een sloppenwijk, bijvoorbeeld

Reageer
gravatar

Welkom bij de Speld. Waar u het alleen uit houdt als u kan knipogen. Ik heb veel sloppenwijken in India gezien Rosalinde (heb er doorheen gelopen, met de bewoners gepraat en het leed gezien), maar omdat dit op deze site staat kan ik hier toch echt hartelijk om lachen hoor 🙂

gravatar

Nu begrijp ik waarom Edith Schippers de Olympische Spelen naar Nederland wilt halen. Heeft ze trouwens die miljoenen van dat mislukte WK-bid al terug? Wel goed van haar dat ze nu met een nieuw stadssaneringsplan komt.

Reageer
gravatar

Laten ze in gotsnaam die kut-Russen buiten de deur houden!

En dan nog de slachtofferrol spelen. ‘Iedereen is corrupt, behalve wij, mwehhh! Complot! Politiek!’

gravatar

We zouden elk jaar een Olympische spelen en WK in Brazilie moeten organiseren! Dan zou het daar ooit nog veilig kunnen worden.

Reageer