Shutterstock / imagedb.com

Shutterstock / imagedb.com

Schaker Amar (5) is nog steeds geen grootmeester

De vijfjarige Amar uit India speelt al vanaf zijn tweede levensjaar schaken, maar is nog altijd geen grootmeester. Terwijl al zijn vriendjes en vriendinnetjes zich inmiddels grootmeester mogen noemen, blijft Amar steken op een rating van 2150. Het roept de vraag op of Amar überhaupt wel enig talent heeft voor deze aloude sport.

De 5-jarige Vishy, die twee weken geleden zijn 3e grootmeesterresultaat behaalde, vindt dat Amar de stekker eruit moet trekken: “Je kan wel zien dat Amar achter blijft, 2150 in rating, dat was ik al voor ik kon lopen. Er doen zelfs verhalen de rondte dat Amar laatst bij zet 9 al uit de voorbereiding van zijn opening was. Bij Geslotens Sicliaans speel je na 8. Dd2 8. Te8 natuurlijk 9. Pe7 in plaats van 9. O-O-O. Dat weet mijn nichtje van 3 zelfs.”

“Als je na 3 jaar nog altijd geen grootmeester bent, laat staan dat je een andere grootmeester hebt verslagen, dan heb je gewoon geen gevoel voor de sport. Wat moet ik tegen de buren zeggen als ze naar kleine Amar vragen? Dat hij slechts 776 schaakvariaties kent tot zet 10? Dan lachen ze me in mijn gezicht uit, ik schaam me dood”, aldus vader Sanjay.

Zijn ouders hebben Amar inmiddels uitgeschreven bij de schaakclub en aangemeld bij een lokaal naaiatelier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *