Shutterstock / A_Lesik

Shutterstock / A_Lesik

Pieter kan van zijn voetbalteam het hardst ‘kom op, jongens’ schreeuwen en is dus aanvoerder

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de kogel is nu definitief door de kerk: Pieter mag zich de trotste aanvoerder van VV Olympia 8 noemen. De voetballers van de amateurploeg stemden unaniem op Pieter vanwege zijn vocale leiderschapskills. Er is namelijk niemand die nog harder ‘kom op, jongens’ kan schreeuwen dan hij.

Pieters teamgenoten zijn erg tevreden met hun kersverse captain en benadrukken dat hij meer te bieden heeft dan alleen het uitschreeuwen van die ene zin. “Hij is gewoon echt de leider op het veld. Zo kan hij bijvoorbeeld ook heel hard ‘scherp blijven’, ‘nu wij weer’ en ‘koppie erbij’ roepen. Dan is het niet meer dan terecht dat je die aanvoerdersband mag dragen en de spelerspasjes mag controleren.”

Ook de coach van VV Olympia 8 is in zijn nopjes met Pieter als captain. “Hij is voor mij echt een verlengstuk op het veld. Toen ik hem bij een corner voor het eerst ‘blijf bij je mannetje’ hoorde roepen, wist ik meteen: er zijn maar weinig spelers strategisch en positioneel zo sterk als hij.”

Pieter reageerde op kenmerkende wijze op de uitverkiezing: “LEKKER BOYS!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het echte probleem heb ik hem recht in zijn gezicht gezegd bij mij thuis namelijk dat hij geen enkel spoortje kritiek kan verdragen dan wordt en verandert het in een dolle stier. Andersom staat de feedback al jaren te loeien, incasseren kun je leren en als de feedback terecht is, luister ik ernaar en zeg ik of denk ik “je het gelijk.” Of gaan lopen rellen om weg te blijven bij de werkelijke problemen, eindeloos weglopen als een bange haas, die het hazenpad kiest en briest. Concessies, ja als je niks uitvoerbaars hebt, kun je vrij weinig binnenhalen.

Reageer
gravatar

De schaatser keek naar de lange baan, niet naar de dekking van de tafel. Hij zag het grind en gravel liggen toen de auto van de voorzitter van dienstsport van het graafschap parkeerde op het erf, die ticket voor de Spelen, was in beeld voor de Friesche doorloper zoals zijn bijnaam luidde en met afhankelijkheid; een positie, die hij zichzelf altijd had geweigerd, wel zonder hectiek van uitgezonden beeld verzuchtte hij of vergist hij zich? Lippen dienst ten behoeve van wie? Hij leek op een arts, van de dienst, onbewogen. Ja verderop zag hij het ook al naderen, een enkele microfoon standaard voorin bij de stoelen. Nee, niets had hij laten liggen tot nu om met de ijzers op het ijs te staan. De deurbel ging, daar stond de sport baron nu te wachten. Ja typisch beeld, de schaarse journaille dacht hij nog toen werd de deur via de klink geopend nadat hij de sleutel opening in de deur bovenaan had losgedraaid.

Reageer