Bron Flickr Salih IGDE - CC BY

Gürçek uit Schiedam voelt zich zowel Turk als Istanboeler

Geboren Drent ervaart ook Trabzonse, Ottomaanse en Ankarase identiteit

Gürçek Oğuz uit Schiedam heeft meerdere identiteiten. De 36-jarige ict’er voelt zich zowel Turk als Istanboeler: “Ik ben het allebei. Turkije en Istanboel zijn twee wezenlijke onderdelen van mijn identiteit. Het maakt me ook niet uit of mensen me Turkse Istanboeler noemen of Istanboelse Turk, of Turks-Istanboelse Ottomaan.”

Gürçek werd geboren in Drenthe, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Emmeloord, waar zijn ouders zijn opgegroeid: “Eigenlijk voel ik me in de eerste plaats Trabzoner. Mijn betovergrootvader had daar in de negentiende eeuw een geitenboerderij en mijn overgrootvader heeft er nog wel eens gelogeerd. Uiteindelijk blijft dat toch je hometown, al houd ik natuurlijk zielsveel van Istanboel, laat dat duidelijk zijn.”

Naast de liefde voor Istanboel en Trabzon ervaart Gürçek ook een steeds hechtere band met zijn moederstad Ankara: “Mijn moeder moest daar een keer overstappen met de trein. Wie aan Ankara komt, komt aan mijn Anatoolse ziel. Gelukkig kunnen die verschillende identiteiten naast elkaar bestaan. Dat is het mooie van Turkije.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alle begrip voor Gürçek; je zult toch maar als rechtgeaarde Ottomaan de transfer moeten meemaken van een inkomenloos bestaan in Trabzon naar een arbeidsloos inkomen in een uitgesproken haram-omgeving als Schiedam, of all places. VAN ZOIETS GA JE TOCH AAN DE DRUGS

Reageer
gravatar

Lijkt mij een foto uit de jaren-70. Toen hadden ze nog geen ICT.

Hopelijk inderdaad een oude foto, zodat we niet meer voor de behandeling van zijn zelf afgeroepen longkanker met uitzaaiingen hoeven te betalen.

Reageer
gravatar

Mooi voor Gürçek met zijn Trabzonse, Ottomaanse en Ankarase identiteit. Zich een Drent, Emmeloorder of Nederlander voelen zit er niet in. Dat heb je nu eenmaal met die vreemdelingen in ons land.

Ze horen hier niet.

Corrie.

Reageer
gravatar

Waarom zout jij niet op? Accepteer gewoon dat je comments nooit van toegevoegde waarde zijn.

De reacties van Samir laten mijn mondhoeken in ieder geval not naar boven trekken.