Man praat over innovatie

‘Innovatie’

In Noordwijk heeft een man tijdens een presentatie gepraat over innovatie. De man was een jaar of vijfendertig, droeg een colbertje en had een licht bezweet voorhoofd. Hij benadrukte het belang van innovatie: “Innovatie.”

De man had een ‘Roadmap Innovation and Innovation’ (RI&I) gemaakt. In die RI&I kwam het thema ‘innovatie’ terug. De man stelde dat wij ons momenteel in een innovatierevolutie bevinden, die uiteindelijk zal leiden tot een innovatietransitie. Volgens de man is angst een slechte raadgever, maar innovatie niet. Daardoor kunnen we er straks sterker uitkomen, als we maar innoveren.

De man hield een vurig pleidooi voor een ‘Integraal Innovatie Cluster’ (IIC), dat hij al had ingetekend in de RI&I. Vanwege de democratisering van innovatie zijn er volgens hem namelijk veranderingen nodig in de economie, bijvoorbeeld innovatieve initiatieven.

Volgens de man missen we de boot als we niet innoveren. Daarom is voor die boot een Investeringsprogramma met Scenario’s, Handelingsperspectieven en Projecten op het gebied van Innovatie (ISHPI) nodig. “Innovatie”, aldus de man.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

innovation exists, but it has to find you working. (vrij naar Picasso) Maar niets is zo geestdodend als mannetjes van een jaar of 35 in een jasje voor een powerpointje.

Reageer
gravatar

Fijn dat er aandacht is voor innovatie, masr wel een gemiste kans on niet ook te wijzen op research & development, vooral omdat die noodzajelijk zijn voor ver- en hernieuwing.

Reageer
gravatar

Onderbouwen wat je zegt is zo van de polderende vorige eeuw. Het is voldoende om een en ander in retorisch perspectief te beschouwen.

Haha, straks vraag je nog om beleid met visie… Gniffel, schater.

gravatar

inspiratie is 0% van de geur, transpiratie: 99% van de geur en dom gezwets 1% geur van de innovatie

gravatar

Beter? Dat is ietwat twijfelachtig.

Maar wat te denken om van ‘m een standbeeld te laten plaatsen? Dan herdenken we Pik jaarlijks op een vaste datum een keertje, en gaan we vervolgens weer over tot de orde van de dag.