Bron YT - RTL Late Night

De Nederlandse versie van Game of Thrones: NTR Tronenspel

Lage kijkcijfers voor remake HBO-serie

Het had hét paradepaardje van de NTR moeten worden: NTR Tronenspel, de Nederlandse versie van Game of Thrones. De remake van de Amerikaanse HBO-serie kan de hoge verwachtingen voorlopig niet waarmaken. Naar de tweede aflevering keken gisteravond nog geen 80.000 mensen.

Richard Alkema, directeur Amusement bij de NTR, zegt dat de serie tijd nodig heeft: “In Amerika werken ze natuurlijk met bekende sterren, maar wij hebben daar geen budget voor. Voor ons in Nederland is het niet mogelijk om mensen als Carice van Houten te krijgen. Haar rol, Melissa-Sandra, wordt trouwens fantastisch gespeeld door Halina Reijn.” Naast Reijn bevat de cast grote namen als Jimmy Geduld in de rol van dwerg Tijmen van Lenster, Ferri Somogyi als Jannes van Lenster en Sita uit Starmaker als drakenmoedertje.

Op Twitter wordt gehakt gemaakt van de serie. De kritiek richt zich met name op de draken waarvan duidelijk te zien is dat het handpoppen zijn. Ook de scenarioschrijvers krijgen ervan langs, vooral vanwege zinnen als ‘De Van Lenstertjes betalen altijd op tijd’ en ‘Jan Sneeuw, wat weet jij nou’. De serie is in vier dagen opgenomen in openluchtmuseum Archeon in Alphen aan de Rijn, volgens critici een onrealistische weergave van het Westeroord.

Alkema denkt dat de kijkcijfers van Tronenspel uiteindelijk zullen bijtrekken: “Straks wordt het weer winter en gaat iedereen massaal naar ons kijken. Hou je vast, het wordt fris.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Terecht. De serie zou zo veel beter zijn met teksten als: “Wai Laanterfaanters betoale hillemoal nerreges vur!” en “Gij wit hillemoal niks, Jan Sneu.”

Reageer
gravatar

Volkomen onterechte reactie op deze prachtserie.
De manier waarop Jimmy Geduld ze uitspreekt, de onsterfelijke woorden: “ik drink en ik weet dingen” …. Verkoop daarna gerust de televisie. Iets mooiers zal je nooit meer aanschouwen.

Reageer