Oud-politici vrezen impulsieve en irrationele besluiten van vrouwelijke premier

Cameron, Johnson, Farage en Blair uiten hun zorgen

De benoeming van een vrouwelijke premier in het Verenigd Koninkrijk levert niet alleen maar positieve reacties op. Een viertal oud-politici heeft zijn zorgen uitgesproken over de mogelijke ‘impulsieve en irrationele’ beslissingen die Theresa May zou kunnen gaan nemen.

Een van hen is oud-burgemeester van Londen Boris Johnson. Hij denkt dat een vrouw op basis van gevoel desastreuze besluiten zou kunnen nemen, die onomkeerbaar zijn: “Vrouwen maken keuzes gebaseerd op emotie, op wat ze op dat moment voelen. Ze denken niet rustig en verstandig na over de gevolgen. Het is een veel te groot risico om het landsbelang aan dat soort hysterie over te laten.”

Vertrekkend premier David Cameron sluit zich daarbij aan. “Stel dat mevrouw plotseling bang is haar positie te verliezen en het even niet meer weet. Dan zou ze zomaar in paniek een referendum kunnen uitschrijven, met alle gevolgen van dien. Een premier moet ook impopulair beleid gewoon kunnen verdedigen, daar gewoon voor gaan stáán. Ik betwijfel of een vrouw daar sterk genoeg voor is.”

Voormalig UKIP-leider Nigel Farage vreest dat een vrouwelijke premier de stress van een politieke carrière niet goed aankan. “Vrouwen zijn toch sneller geneigd om weg te lopen als ze een enorme puinhoop hebben gecreëerd. Als het Verenigd Koninkrijk een vrouwelijke premier krijgt, stapt ze misschien wel plotseling op omdat ze haar leven terug wil. Schandalig.”

Oud-premier Tony Blair verwacht ‘gênante’ persconferenties waarbij May ‘bijna huilend’ catastrofale fouten uit het verleden gaat ontkennen. “Als zij een andere wereldleider vertrouwt, gaat ze waarschijnlijk kritiekloos mee in zijn plannen. Een vrouw aan het roer kan levens van Britse militairen kosten. Willen we dat risico nemen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hè?!

Maar fantast Johnson is toch zojuist tot minister benoemd door May?!

Oftewel, hoe ze binnen 90 minuten haar geloofwaardigheid te grabbel gooide.

Reageer
gravatar

Wat je zegt pik,

Toch jammer dat ze op de foto er nét niet meer bijpaste. Want guttegut, wat zouden hun ouders trots op hun zonen geweest zijn.

Maar niet getreurd, een of andere exit valt vast wel te regelen, en dan kom ik geheel gratis een mooie foto van jullie maken, beloofd!

gravatar

Zoals een de grote Vergilius al schreef: Varium et mutabile semper est femina! (voor de niet Romeinen onder ons: Een verscheiden en veranderlijk ding is de vrouw)

Reageer
gravatar

Je kan het al zien aan de periode dat Tatcher aan de macht was. Die werd vanwege haar voorkeur voor het huishouden zelfs spottend de Strijkende Dame genoemd.

Reageer