Kabinet zegt sorry voor uitblijven excuses voor slavernij

'Sorry'

De Nederlandse regering heeft gisteravond bij de jaarlijkse herdenking sorry gezegd voor het uitblijven van de excuses voor de slavernij.

“We hadden natuurlijk vorig jaar onze excuses aan moeten bieden,” liet minister Jet Bussemaker namens het kabinet weten. “Het is er helemaal bij ingeschoten. Stom natuurlijk. Dan kunnen we nu natuurlijk niet zeggen: dat is al een jaar geleden, laat het een keer rusten. Het is juist belangrijk dat we leren van de fouten uit ons verleden. Dat we vorig jaar geen excuses hebben aangeboden is onvergeeflijk. Dus sorry daarvoor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heldere boodschap!

Over dat slavernijdingetje zelf moeten we nog even nadenken.
Of eigenlijk, we stellen een commissie in die het gaat onderzoeken.
Heel grondig hoor!
We moeten ze daarvoor natuurlijk wel de tijd gunnen.

We laten het u nog weten!
In de staatscourant.

Uw Overheid

Reageer
gravatar

Zeg Jan Korte-Achternaam: Die “mop” is al dik 60 jaar oud, net zoals “Wat is een hangaar? Dat is een inwoner van Hangarije!” en “A careful mother” vertaald als een “kar vol modder” Maar terzake: intussen is om en nabij driekwart van de Surinaamse bevolking in Nederland woonachtig, heeft hier een baan of is uitkeringsgerechtigd terwijl het in Suriname afzien is voor de gewone man onder de terreur van Desi B. Hier was het voor de spijtoptanten ook niet makkelijk hoor:
eerst die collectieve heimWee, dan de selectieve WW en tenslotte die individuele BMW. De vraag is: had men dat door de afgeschafte slavernij ook in Afrika kunnen realiseren? Vraag het een gemiddelde Somaliër of Eritreër die op zwart zaad zit.

gravatar

Tjongejonge J., wat een zinloze babbelarij nu allemaal weer man!

Die van Van Baalen zijn nog veel groter, en hij is vooralsnog niet voorover gedonderd. Hoewel jammer, want het zou goed zijn voor de economie, en nog beter voor het humeur. Daar komt bij dat Ton Elias ook nog steeds overeind staat, en dat moet ook maar eens afgelopen zijn. Aanstaande vrijdag is een mooie dag voor Ton om voorover te vallen:

http://tinyurl.com/hb8aroz

gravatar

Dit excuus heeft ook te lang op zich laten wachten. Er moeten excuses komen voor het uitblijven van excuses voor het uitblijven van excuses voor de slavernij.

Reageer
gravatar

Beste inkopper,

Komt u ook met een excuses voor het uitblijven van leestekens in uw tekst? Of laat u het hierbij?