Mijn baby trekt zich niets aan van mijn post-its. Hoe kan ik hem duidelijk maken dat hij op moet houden met huilen?

Lieve Trudie,

Mijn baby van vier maanden oud ligt dag en nacht te huilen. Ik heb post-its in zijn wiegje gehangen met het vriendelijke verzoek daarmee op te houden. Maar nu blijkt dat hij zich daar niets van aantrekt. Hoe kan ik hem alsnog duidelijk maken dat ik niet van zijn geluidsoverlast gediend ben?

Groeten,
Ten einde raad

Beste ten einde raad,

Waarschijnlijk is je baby beledigd dat je hem via post-its commandeert. Veel mensen worden daar recalcitrant van. Hij is tenslotte je schoonmaker niet! Probeer je verzoek dus wat vriendelijker in te pakken. Schrijf dus voortaan niet: ‘Niet huilen s.v.p.’ maar liever: ‘Hoi, zullen we afspreken dat we niet meer om 2 uur ‘s nachts gaan huilen:)’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Communicatie is niet altijd het probleem of de oplossing. Wat is er mis met een suikerklontje jonge jenever? En ben je de Ritalin niet vergeten? En op tijd ermee gestopt? Andere mogelijke oorzaak is teveel XTC in de moedermelk; houdt zo’n kind natuurlijk te lang wakker, logisch toch?

Reageer