Piet (53) zou best wat meer inspraak willen

'Ik heb ook wel ideeën over dingen'

Piet de Geus (53) wil meer inspraak. De Capellenaar vindt dat hij veel te weinig te zeggen heeft. “Ik heb best wel ideeën over dingen”, zegt hij. “Als er achter mijn rug om van alles wordt besloten, voel ik me gepasseerd.”

Piet vindt het absurd dat zijn instemming niet nodig is bij beslissingen over onderwijs, economie, defensie, het pensioenstelsel en het poulesysteem van het EK. “Ik heb toch ook gewoon een mening. Dat zegt mijn vrouw ook altijd, ‘Piet, jij hebt ook overal wat over te zeggen’. En ze is al 30 jaar met mij getrouwd dus ze weet heus wel waar ze het over heeft.”

Het kan niet zijn dat de instanties het moeilijk vinden om achter Piets mening te komen, meent kroegbaas Jan Hop (44): “Ik zal je eerlijk zeggen, vaak heeft hij al zijn woordje klaar voordat ik er ook maar om gevraagd heb. Laatst nog, had ik een boete voor te hard rijden. Piet zei gelijk dat hij dat onzin vond, dat je op die weg gerust 160 kan rijden. Het is jammer dat de instanties daar volledig aan voorbij gaan.”

Carolien (49), de vrouw van Piet, zou zelf ook best wat meer zeggenschap willen hebben. “Piet heeft het altijd wel over wat hij allemaal wil, maar ik dan? Ik heb ook wensen, verlangens en dromen. Onlangs besloot de Europese Commissie nog dat ook havenbedrijven vennootschapsbelasting moeten afdragen, maar mij is niets gevraagd. Dan denk ik: hallo, ik besta ook.”

Piet ontkent ‘absoluut niet’ dat zijn vrouw bestaat, maar begrijpt best dat ze niet door de Europese Commissie is geconsulteerd: “Ik vind het belangrijk dat we een mening en een gevoel niet met elkaar gaan verwarren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vooraf: ‘t is maar wat je ‘midden zomer’ noemt, qua jaargetijde mag dat globaal wel kloppen, maar klimatologisch lijkt het tot dusverre nog nergens op. Los daarvan lijkt het me niet fair om Piet de Geus daarvoor nu al een zwarte Piet toe te spelen.

gravatar

Piet zou gewoon ‘klein’ moeten beginnen met inspraak; voorzichtig in de huiskamer, keuken en slaapkamer een debat beginnen met echtgenote Carolien (49). Dus niet gelijk zwaar-alcoholistisch als Jean Claude Juncker op de Eurotafel slaan. Met zijn oeuvre is de kroeg van Jan Hop (44) een passend podium voor de mening-ventilatie van Piet en wat later de kantine van de plaatselijke hengelvereniging. Weer wat later de aspirant-debatersclub van de plaatselijk VVD en -na een jaar of wat- in de partijraad van 50+, in debat met Henk Krol. Of na een succesvolle transfer; als hoofd wetenschappelijk bureau van DENK. Een mooi doorgroeiperspectief

Reageer
gravatar

Overigens is het een goed idee om eindelijk maar eens met zwarte Piet te stoppen.

En het gezeik erover door bekrompen tokkies, die helemaal geen racisten zijn, maar zich alleen niks willen laten vertellen door allochtonen en buitenlanders.

Reageer
gravatar

“Bekrompen tokkies”? Als je van mening verschilt met de nieuwe intellectuele voorhoede van Nederland? Doorprikker, even serieus. De vrijheid van meningsuiting is dus alleen voor jou en gelijkdenkenden, “importeurs” van oneindige aantallen mensen die hun heilstaten ontvluchten? Nederland heeft 80 jaar gevochten met Spanje. Engeland 100 jaar met Frankrijk, niks vluchten en asielaanvragen. Hoe lang denk je dat ons economisch model nog bestand is tegen instroom van tienduizenden economisch inactieven? Wanneer ga jij nadenken? Als jouw huur- en zorgtoeslag worden gekort, kinderbijslag wordt afgeschaft en medische zorg niet meer beschikbaar is. (P.S. allochtonen zijn buitenlanders totdat zij een Nederlands paspoort hebben

gravatar

Ach, de hoge heren in Den Haag en Brussel zullen zich er wel weer niks van aantrekken. Die zullen doen alsof het verhaal van Piet een grapje is! Ik heb het altijd al gezegd: het is één corrupte bende daar. Maar ja, niemand luistert naar mij, dus er verandert helemaal niks.

Reageer