Bron Flickr - Paul Beattie CC BY

Modetrend? Paraplu keert terug in het straatbeeld

Uitklapbaar accessoire laatste uren terug van weggeweest

De laatste uren zie je het steeds duidelijker in het straatbeeld: de paraplu is terug van weggeweest. Waarom beleven we juist nu deze revival van dit uitklapbare accessoire?

Trendwatcher Sjoerd Verbruggen denkt dat mensen weer behoefte hebben aan een lifestyle: “Met een paraplu laat je zien dat je graag iets om handen hebt. Eigenlijk zeg je tegen de wereld: ik ben mezelf en ik heb een paraplu bij me. Dat straalt zelfverzekerdheid uit. De tijd dat alleen Mary Poppins een paraplu bij zich had is echt voorbij.”

Volgens modegoeroe Eugène Verbeeke zijn de paraplu’s van nu diverser dan vroeger: “Mensen durven steeds vaker te kiezen voor een edgy parapluutje met een patroontje erop, of een echte merkparaplu van bijvoorbeeld FNV Bondgenoten. Met een paraplu kun je een statement maken, en daar heeft de man op de straat blijkbaar behoefte aan. Dat speelt nu veel meer dan gistermiddag.”

Voor meteoroloog Peter-Timo Feenstra komt de trend niet uit de lucht vallen: “Het is niet de eerste keer dat de paraplu weer helemaal terugkomt. Afgelopen donderdag zag je het ook. Zelf denk ik dat de paraplu in de loop van de nacht weer uit de mode raakt en dat de temperatuur vanaf morgenmiddag lokaal kan oplopen tot twintig graden.”

De modegril heeft niet alleen nadelen. Volgens botanicus Rob Aandewiel is de trend goed voor de tuin.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb vanmiddag zelfs een ULTRAHIPSTER in een ouderwets REGENPAK gezien…. ik dacht echt WOW, die zet een statement! What’s next? de Zuidwester?

Reageer
gravatar

Schei es uit Jezus; dat jij ooit nog eens het licht hebt zien branden toen er een postbezorger tegen de wind in voorbij kwam fietsen.

Het is veel beter om een voorbeeld aan je vader te nemen. Die laat meninkjes ook liever aan anderen over.

gravatar

Nadelen paraplu
– Je vergeet hem mee te nemen.
– Je vergeet hem mee terug te nemen.
– Je bent een hand kwijt, toch extra lastig op een fiets
– Het is tamelijk vermoeiend om hem alsmaar omhoog te houden.
– Hij zit voor je gezicht met wind tegen.
– Hee, het loopt of fietst toch wel een stuk waarder met tegenwind?!
– Hij waait kapot.

Tip: koop een jas met een goede capuchon.

Reageer