Bron YT - BBC News

Moet de moordenaar van Jo Cox afstand nemen van de moord op Jo Cox?

‘Dit straalt toch af op de dader’

In het Verenigd Koninkrijk is daags na de moord op Jo Cox de discussie losgebarsten: moet de moordenaar van de Labour-politica openlijk afstand nemen van de moord? Veel mensen zouden dat chic vinden, maar uit de hoek van dader Tommy Mair blijft het vooralsnog stil.

Op Facebook roepen veel Britten de moordenaar op om de moord op Cox ondubbelzinnig te veroordelen. Lindsay Greenfield uit Birmingham: “Je kunt er niet omheen dat deze daad afstraalt op de dader. Mogelijk is de schutter zelfs geïnspireerd door zijn ideeën. Als je geweld pleegt uit naam van jezelf, moet je daar gewoon afstand van nemen.”

Schutter Tommy Mair is een prominente vertegenwoordiger van de moordenaar. Hij vindt niet dat de moordenaar als geheel verantwoordelijk kan worden gehouden voor de moord. “Dit is een daad van mijzelf, een verwarde gek. Waarom word ík daarop aangekeken? Er is maar één schuldige en dat ben ik, niet ik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Erg jammer dit. Humortechnisch snap ik het wel hoor maar ik zie niet het vermaak en nut in een humoristisch bedoeld stukje over een moord op een jonge vrouw en moeder van twee jonge kinderen. Smakeloos

Reageer
gravatar

Op vergiffenis van de aanwezige Birstall-overlevenden en nabestaanden hoeft hij niet te rekenen. Overlevende John Doe (52) zei: “Ik heb een familielid verloren in Birstall, hoe kun je je daarvoor verontschuldigen? Ik hoef geen wraak, hij hoeft niet weg te kwijnen in het gevang. Hij is net zo’n oude man als ik. Maar vergeven kan ik hem niet”.

Mark Easton
Home editor

Reageer
gravatar

Of ik volle zalen trek? Voor jou een vraag voor mij een weet. Alsof mijn bericht zo leuk is? Is niet leuk, het is een vraagstelling.

Reageer
gravatar

Koekoek doe niet zo raar natuurlijk trek jij geen volle zalen dat weet iedereen.
Je bericht is niet leuk, daar heb je gelijk in, het is gewoon een vraag.
Geen vraagSTELLING pannenkoek, gewoon een vervelende vraag.

gravatar

Is het gedrag van de moordenaar voor deze moordenaar natuurlijk gedrag=

Dat is natuurlijk een veel betere vraag.

Dan is Jo Cox immers een natuurlijke dood gestorven. (en is verdere ophef niet nodig.

Reageer
gravatar

Nou je het zegt pik, daar trek jij beslist een volle aula mee.

Zonder al teveel poespas eromheen uiteraard, maar ik beloof dat ik je persoonlijk uitgeleide zal doen, en de aanwezigen op dat moment vraag te gaan staan om uit volle borst de grootste hit van Ben Kramer mee te galmen.

gravatar

Er staan de laatste tijd maar weinig leuke berichten op de Speld. Wanneer is de stageperiode van de huidige stagiaire afgelopen?

Reageer