Het buitenland was vandaag eventjes wereldnieuws

'Leuk idee dat ze tot in Barneveld van het buitenland gehoord hebben'

Je hoort er meestal niet veel over, maar vandaag was het buitenland voor heel even wereldnieuws. De Nederlandse kranten stonden er vol mee.

Zo besteedde het Nederlands Dagblad aandacht aan het makaakje Yakitori dat gisteren werd geboren in de dierentuin van Kyoto. Buitenlander Kwame Mpufu is trots dat het buitenland zelfs in Nederland in het nieuws is, vertelt hij aan de IJmuider Courant: “Mensen zijn het morgen waarschijnlijk weer vergeten, maar ik vind het een leuk idee dat ze tot in Barneveld van het buitenland gehoord hebben. Dat hebben we niet meer meegemaakt sinds De Gelderlander aandacht besteedde aan de bus die in Honduras in een ravijn viel.”

De Volkskrant stuurde zelfs een correspondent naar het buitenland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vergeet u vooral niet het Song Festival waar ook het buitenland aan mee mocht doen. En volop aandacht voor het buitenland zien we ook in het EK, waar we de aandacht eens een keertje geheel richten op die sucking bastards van baltrappend buitenland.

Reageer